- Reklama -

Třicet miliónů pro Bobrovského. Víc bude brát v NHL mezi brankáři jen Lundqvist

- Reklama -

Columbus nepřestává myslet na budoucnost a jeho generální manažer přitom neváhá sáhnout hodně hluboko do kapsy. Posledním kouskem do dlouhodobé skládačky Blue Jackets se stal Sergej Bobrovskij, který podepsal s klubem čtyřletou smlouvu na 29,7 miliónu dolarů. Ruský gólman se tak stane druhým nejlépe placeným brankářem ligy!
„Věříme, že se bude už jen zlepšovat,“ řekl generální manažer Jarmo Kekalainen krátce poté, co byl kontrakt oznámen. „Je hlavně na hráči, aby dokázal, že si takové peníze zaslouží. To je způsob, jakým se chováme, zajišťujeme jim budoucnost. Posuzujeme ty hráče každý den. U Bobrovského věříme, že s jeho pracovní morálkou a odhodláním bude jedním z nejlepších brankářů ligy ještě hodně dlouho.“
Bobrovskému je nyní 26 let a nový kontrakt začne platit po skončení sezóny 2014-15. Už v této sezóně si nevydělal málo, na výplatních páskách dostane postupně 6,25 miliónu dolarů. Nový kontrakt ho svazuje s Columbusem do konce ročníku 2018-19.
„Je to něco, s čím jsou spokojeny obě strany,“ dodal Kekalainen. „Čtyři roky vypadají jako dobré číslo. Dává nám to tři roky nechráněného volného hráče. Dává nám to šanci zjistit, kam se pohne platový strop. Nechci mluvit za ně, ale čtyři roky nám přišly opravdu jako dobré číslo. Hráče to udrží hladového a současně překleneme tři roky, kdy by byl volným agentem.“
Bobrovskij je u Blue Jackets třetím rokem poté, co byl angažován z Philadelphie v létě 2012. V roce 2013 vyhrál Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře základní části. Právě po této sezóně podepsal dvouletý kontrakt na 11,25 miliónu dolarů.
„Nevím, jestli jsme v jiné situaci, ale trochu asi ano,“ řekl Kekalainen ke změnám za ty poslední dva roky. „Lidé jsou v jiném období života. Byla to tehdy zkrácená sezóna, vyhrál Vezinu. Neustále se zlepšoval a zlepšuje.“
Ze 123 zápasech za Columbus jich 68 vyhrál, 41 prohrál, ve 13 padl v prodloužení. Procento úspěšnosti zákroků má 92,4, k tomu vychytal 10 shutoutů. „Je to pro mě velmi vzrušující den a já jsem šťastný, že mohu pokračovat v Columbusu, hrát dál s chlapy z téhle šatny a pomoci nám dosáhnout dalších cílů,“ řekl ruský brankář krátce po podepsání smlouvy.
„Bobrovskij je dobrým příkladem chlapa, který každý den tvrdě pracuje, připravuje se na tréninky. Je skvělým příkladem v šatně, na ledě i mimo něj se chová jako perfektivní profesionál. Je typem lídra, kterého hledáme, a právě proto jsme si ho zavázali podobně jako další kmenové hráče,“ dodal Kekalainen.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -