- Reklama -

V St. Louis se mi líbí, nové smlouvě bych se nebránil, tvrdí Zbyněk Michálek

- Reklama -

Bylo to pro něj tak trochu vysvobození. Zbyněk Michálek byl začátkem března vyměněn z Arizony do St. Louis a místo toho, aby dohrával sezónu bez jakékoliv vidiny na solidní týmové umístění, mohl v dresu Blues po třech letech znovu pocítit atmosféru vyřazovacích bojů. Českému obránci končí v létě smlouva, ale prodloužení svého působení v St. Louis by se rozhodně nebránil.
„Svůj čas tady jsem si opravdu užil. Byla to příjemná změna oproti Arizoně, kde jsme šli od porážky k porážce. Blues mají skvělé mužstvo a také podpora fanoušků a celková atmosféra na stadiónu byla neporovnatelná s tím, co jsem zažíval v Glendale,“ řekl Michálek.
„Musím se ještě poradit s rodinou a se svým agentem, ale jak už jsem řekl, čas strávený v St. Louis stál rozhodně zato a nemusí to být nutně uzavřená záležitost. Stát se může cokoliv. Velkou roli bude hrát i platový strop. Není to zdaleka tak jednoduché a já doufám, že některá mužstva o mě projeví zájem. Nové smlouvě s Blues bych se určitě nebránil. Uvidíme, jak se to v létě všechno vyvrbí,“ dodal rodák z Jindřichova Hradce.
Zbyněk Michálek byl do St. Louis vyměněn 2. března, opačným směrem zamířil devatenáctiletý ruský talent Maxim Letunov a výběr ve druhém kole draftu. Český bek odehrál v dresu Bluesmanů 15 zápasů základní části s bilancí dvou branek a dvou asistencí. Nechyběl ani v jednom z šesti zápasů prvního kola letošního play off, ze kterých vyšel bodově naprázdno.
Starší bratr Milana Michálka odehrál v NHL již 737 utkání, nicméně pouze 26 z nich připadá na zápasy v play off. Nikdy se s žádným klubem neprobojoval dál, než do prvního kola vyřazovací části. Dvaatřicetiletému zadákovi končí v létě pětiletý kontrakt na 20 miliónů dollarů, jež podepsal v roce 2010 s Pittsburghem.

„Máme v plánu jednání o nové smlouvě se Z. Michálkem. Ale našim primárním úkolem je postarat se o mladší hráče, kteří figurují na soupisce tohoto týmu. V příštím roce to budeme mít složité, kontrakt vyprší Jadenovi Schwartzovi i Jorimu Lehteremu. A já se chci ujistit, že to všechno zvládneme ukočírovat,“ řekl generální manažer Doug Armstrong.
Událostí letošního léta bude podpis nové smlouvy s útočníkem Vladimirem Tarasenkem. Třiadvacetiletý forvard byl letos nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem St. Louis. V kanadském bodování celé soutěže se umístil na desáté příčce, v tabulce střelců byl dokonce šestý. Je dosti pravděpodobné, že od příštího ročníku bude právě on nejlépe placeným hokejistou na soupisce Blues.
Smlouva letos končí celkem deseti hokejistům St. Louis. Čtyři z nich mají status chráněných volných hráčů, ze zbývající šestice (ke které se řadí i Michálek) budou volní agenti bez omezení.
Photo: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -