- Reklama -

V Torontu došlo k úžasnému okamžiku

- Reklama -

Toronto muselo před sobotním zápasem proti Montrealu podepsat amatérskou zkušební smlouvu s pohotovostním gólmanem Jettem Alexanderem. Ten se o několik hodin poté dočkal velkého momentu.

Brankář Torontské univerzity kryl v sobotu záda Ilju Samsonovovi, protože si pro platový strop nemohli Maple Leafs dovolit povolat Josepha Wolla z AHL a Matta Murrayho sužuje zranění hlavy.

Samsonov odvedl v zápase dobrou práci, když kryl 20 z 21 střel. Jelikož Toronto vedlo 7:1 a do konce utkání zbývalo 70 sekund, rozhodl se trenér Sheldon Keefe poslat Alexandera do brány. Canadiens jej nakonec neohrozili ani jednou střelou.

„Bylo to úžasné, samozřejmě nervydrásající, ale je to něco, na co budu vždy vzpomínat,“ řekl po duelu Alexander, který je šestým pohotovostním brankářem s odchytaným zápasem NHL. Dokázali to i Jorge Alves (CAR), Scott Foster (CHI), David Ayres (CAR), Thomas Hodges (ANA) a Matthew Berlin (EDM).

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -