- Reklama -

VIDEO: Bezvládného Subbana museli odvézt z ledu

- Reklama -

Víc než výsledek 3:2 ze čtvrtečního zápasu s Buffalem zajímalo hokejisty a fanoušky Montrealu něco jiného: jak je na tom P.K. Subban? Dvě a půl minuty před sirénou zůstal domácí obránce v bolestech ležet u mantinelu po nešťastné srážce se spoluhráčem Alexejem Jemelinem a kluziště byl schopen opustit až po dlouhém ošetřování, ovšem pouze na nosítkách.
„Bylo nemožné se potom soustředit na hru,“ přiznává kapitán Habs Max Pacioretty, který se v obdobné situaci ocitl skoro na den přesně před pěti lety po zákroku bostonského Zdena Cháry. „Bylo děsivé vidět na ledě tolik doktorů. Nikdo přesně nevěděl, co se stalo, to na tom bylo nejhroznější.“
Subban v kritický okamžik sváděl v rohu vlastního pásma souboj o kotouč s Marcusem Folignem a spadl přitom na kolena. Bohužel se ve stejnou chvíli rozhodl přispěchat kamarádovi na pomoc Jemelin, který při pokusu o naražení protivníka na mantinel trefil i spoluhráčovu hlavu.
Subban utrpěl zranění krku a je prakticky jisté, že včerejším utkáním skončila jeho série 273 startů v řadě, což byla nejdelší šňůra mezi momentálně aktivními hráči Habs. Zprávy z nemocnice, kam byl kanadský zadák převezen na vyšetření, naštěstí hovoří o tom, že Subban je v pořádku a nedošlo u něho k narušení žádných důležitých nervových vláken.
„Byl jsem za ním, byl zrovna v péči doktorů,“ sdělil trenér Michel Therrien. „Probral jsem s nimi situaci a můžu potvrdit, že P.K. může plně hýbat všemi končetinami. To je, vzhledem k okolnostem, dobrá zpráva.“
Další příznivou zprávu zveřejnil dnes ráno bývalý brankář Kevin Weekes, který se v současnosti věnuje komentování zápasů NHL.


Montrealští hokejisté se čtrnáct zápasů před koncem základní části nacházejí v tabulce Východní konference na dvanáctém místě, od postupových příček je dělí šest bodů. V duelu se Šavlemi naštěstí vstřelili rozdílový gól už v 54. minutě, protože v krátkém čase zbývajícím po Subbanově nehodě už byli myšlenkami jinde.
„Sebralo to vítr oběma týmům,“ říká autor vítězné trefy Torrey Mitchell. „Když vidíte chlapa padnout takhle k zemi a potom nosítka, připraví vás to o veškerou energii. Všichni se teď modlíme, aby byl Subby v pořádku.“
Trenér Buffala Dan Bylsma potvrdil, že příhoda zanechala výraznou stopu i na jeho svěřencích. „Snažíte se zvítězit, ale přitom máte pocit, že ani nechcete hrát. Myšlenky na zápas to odsune někam dozadu.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -