- Reklama -

VIDEO: Martin Jones v akci

- Reklama -

„Je skvělý, klidný. S ním v zádech nepanikaříme. Je neobvyklé takhle mluvit o brankáři, který nemá s play off moc zkušeností,“ pochválil svého gólmana Martina Jonese po úterním utkání na ledě St. Louis obránce San Jose Marc-Edouard Vlasic.
Sharks získali Jonese 30. června z Bostonu výměnou za dvaadvacetiletého centra Seana Kuralyho a právo volby v prvním kole draftu v roce 2016. Jonese byl hráčem Bruins jen několik dní. Během loňského draftu byl totiž jednou z protihodnot v trejdu za Milana Lucice do Los Angeles.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Až letos je rodák z North Vancouveru v bojích o Stanleyův pohár brankářskou jedničkou. Zatím má bilanci devět výher a pět porážek. V úterý dovedl Žraloky k prvnímu vítězství v sérii proti St. Louis. Jones kryl 26 střel a připsal si druhé čisté konto ve své kariéře v play off NHL.
Kanadský brankář včera předvedl hned několik bravurních zákroků, jimiž zlikvidoval velké střelecké příležitosti Blues. Ke gólu měl velmi blízko borci, jakými jsou například Vladimír Tarasenko, Colton Parayko nebo Troy Brouwer, ale šestadvacetiletý gólman byl ve všech případech pozorný nebo při něm stálo štěstí a pomohla mu branková konstrukce.

- Reklama -

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -