- Reklama -

VIDEO: Nádherná asistence a další zápis do historie. Jágr překonal Howea

- Reklama -

Nestárnoucí hokejová mašina jménem Jaromír Jágr opět zářila. Útočník Floridy v zápase proti New Yorku Rangers dvakrát asistoval a překonal Kanaďana Gordieho Howea v počtu získaných bodů po dovršení věku 40 let. Jágrova druhá gólová přihrávka se navíc zařadila mezi nejkrásnější momenty utkání.
„Je to obrovská čest, o tom není pochyb,“ uvedl Jágr. „Ne náhodou mu říkali Mr. Hockey, proto je pro mě velkou poctou, že jsem ho překonal,“ doplnil český útočník, který 15. února oslavil pětačtyřicátiny. „A hodlám ho porazit i v bodech po padesátce,“ podotkl. Howe ukončil kariéru v NHL v 52 letech a ve své poslední sezoně nasbíral 41 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -