- Reklama -

Caps opět získali vedení v sérii s Rangers, stačil jim k tomu jediný gól

- Reklama -

Výhodu domácího prostředí využili v třetím utkání druhého kola play off National Hockey League hokejisté Washingtonu, kteří porazili New York Ragers fotbalovým výsledkem 1:0 a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy. O vyrovnanosti obou týmů svědčí i fakt, že všechny tři dosavadní zápasy skončily rozdílem jediného gólu.
Vítěznou trefu vsítil ve 28. minutě Jay Beagle, který se předtím trefil v play off pouze dvakrát (2012, 2013) a za celou sedmiletou kariéru vstřelil v základní části NHL (2008-15) 23 branek. Devětadvacetiletý centr si najel z druhé vlny do útočného pásma a po zpětné přihrávce Andre Burakovskyho se ocitl sám před svatyní hostů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Svou pohotovou střelu poslal těsně vedle, ale potom si jako první dojel pro puk k zadnímu mantinelu, odkud nahazoval do ohně, a jeho druhý pokus se od bruslí domácího zadáka Keitha Yandlea a švédského gólmana Henrika Lundqvista odrazil za brankovou čáru.
„Cítil jsem, že bych měl být týmu víc užitečný. Vždycky se nepodaří vstřelit krásná branka, především proti tak skvělému gólmanovi. Já takové góly obvykle nedávám. Snažím se vytvořit zmatek před brankovištěm soupeře a někdy to takhle vyjde,“ řekl Beagle. „Soupeř se snaží pokrýt naše nejlepší hráče. Když třetí nebo čtvrtá řada může něčím přispět, tak je to perfektní.“
„Puk trefil napřed Yandlea, potom i mě a skončil v brance,“ sdělil Lundqvist. Rodák z Are se stal prvním brankářem v historii klubu z Manhattanu, který odchytal v play off 100 zápasů. „Především v těchto vyrovnaných zápasech se to občas stává,“ konstatoval zklamaně.

Víckrát Washington překonat Lundqvista, který si připsal 21 úspěšných zákroků, nepotřeboval. Braden Holtby na druhé straně zneškodnil všech 30 střel a vychytal první čisté konto v sérii a přesně po roce (navíc proti stejnému soupeři) i své druhé v kariéře v play off NHL. „Někdy se zkrátka daří více, jindy méně. Jen jsem se snažil udělat svou práci,“ uvedl Holtby.
„Holtby byl jednoznačně našim nejlepší hráčem na ledě, vychytal nám to. Během celé sezóny odchytal hodně kvalitních zápasů, ale dnes večer předvedl fantastický výkon,“ pochválil svého brankáře bek Capitals Brooks Orpik.
„Pokud chytá tak jako dnes, připadáme si sebevědomější. Bez ohledu na to, co se děje, Braden prostě chytá a drží nás ve hře,“ uvedl na Holtbyho adresu ruský forvard Alexandr Ovečkin.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Od Jezdců dostal Holtby ve všech třech zápasech dohromady čtyři góly, Washington jich vstřelil pět. Caps byli včera blízko i šestém zápisu do střelecké listiny, ale trefu Brookse Laicha ze středového kruhu do prázdné branky při power play Blueshirts rozhodčí neuznali, protože přišla až po závěrečném klaksonu. Desátý zápas Jezdců v play off za sebou skončil rozdílem jedné branky, což je nový rekord NHL.
„Caps mají kvalitní zadáky, kteří umožňují svému brankáři vidět na všechny puky. A všechny puky, které Holtby vidí, chytá,“ řekl útočník Rangers Rick Nash, jenž v sérii proti Caps ještě neskóroval. V letošním play off vstřelil jen jednu branku. „Zápasy play off bývají takto vyrovnané, rozhodují šťasné góly. Musíme se snažit, abychom se dostávali do šancí. Je to otázka odhodlání a chtění.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -