- Reklama -

Vítězná série NY Rangers pokračuje. Patrick Kane skóroval posedmé v řadě

- Reklama -

Už devět zápasů trvá vítězná série hokejistů New Yorku Rangers, výhru 4:3 v nedělním utkání NHL proti Torontu však vybojovali až v samotném závěru. Jezdci v zápase vedli 2:1 a 3:2, hosté ale dokázali pokaždé odpovědět. O výsledku nakonec rozhodl norský forvard Mats Zuccarello (1+2) necelých 54 sekund před koncem základní hrací doby. Jonathan Bernier nezkrotil nahození obránce Ryana McDonagha od modré čáry a pohotový Zuccarello si na gólmanovi Maple Leafs smlsnul bekhendovým blafákem.
Bernier neměl v Madison Square Garden svůj den. Ve 34. minutě se hodně červenal při brance Dereka Stepana. Americký centr poslal Rangers do vedení 2:1, když ze středního pásma nahodil puk na branku a k překvapení všech skončil kotouč za zády zaskočeného Berniera. Gólman domácích Antti Raanta přispěl k nejdelší vítězné šňůře Rangers od ročníku 1972-73 (10 utkání) třiadvaceti zákroky. V osmnácti utkáních od začátku sezóny ztratili Blueshirts pouhých šest bodů a momentálně se vyhřívají na špici ligové tabulky.
Branka Dereka Stepana

Spanilá jízda Patricka Kanea hokejovou NHL pokračuje i po nedělních zápasech. Lídr soutěže v produktivitě (28) i tabulce střelců (13) gólem a asistencí podpořil triumf Chicaga nad Calgary v poměru 4:1 a prosadil se tak už potřinácté za sebou (10+12). Kane se trefil v sedmém zápase v řadě, což podle údajů statistického úřadu Elias Sports Bureau z hráčů Blackhawks naposledy dokázal v roce 1995 Joe Murphy (9 utkání). Rekord klubu vytvořil v sezóně 1968-69 Bobby Hull – 10 zápasů.
Klíčová pasáž včerejšího duelu v United Centre se odehrála v prostřední třetině. Flames se v ní ujali vedení, když v čase 23:41 překonal Scotta Darlinga David Jones. Černí jestřábi ale bleskově odpověděli třemi rychlými góly a prakticky rozhodli o osudu utkání. V rozmezí pouhých 115 sekund rozvlnili síť za zády Karriho Räma útočníci Patrick Kane, Marián Hossa (oba 1+1) a Artěmij Panarin. Tečku za utkáním udělal v 60. minutě kapitán Hawks Jonathan Toews při power play soupeře.
Výsledky z 15. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 15. listopad
Slovenské góly: neděle 15. listopadu

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -