- Reklama -

Voráček uniká ostatních Čechům. Třemi nahrávkami pomohl zdolat Montreal

- Reklama -

Jakub Voráček stoupá statistikami. Do první pětky bodování NHL jako loni už se asi neprotáhne, ale minimálně mezi Čechy už je nejlepší. V posledních čtyřech utkáních pokaždé bodoval, celkově v nich posbíral osm bodů za tři branky a pět asistencí. V úterý proti Montrealu nahrával na 3 ze 4 gólů Philadelphie a výrazně tak přispěl k úspěchu Flyers proti Montrealu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


NHL měla přes víkend přestávku kvůli All-Star Game, v úterý se po čtyřech dnech pauzy znovu rozjela. Philadelphia zůstává předposlední ve své Metropolitní divizi, boj o play off ale stále nevzdává. Duel proti Montrealu, kterému stále chybí zranění brankář Carey Price, zvládli domácí také díky Voráčkovi, jenž se stal třetí hvězdou zápasu.
Nejlepším hráčem večera byl za třicet zákroků vyhlášen brankář Flyers Steve Mason, druhou autor dvou branek Wayne Simmonds. Kanadský útočník zlomil nerozhodný stav 2:2 důležitou trefou v 52. minutě, skóre zpečetil trefou do prázdné brány v čase 19:17 Matt Read.
Vítěznou branku připravilo Simmondsovi duo Giroux – Voráček. Kapitán Letců poslal puk za bránu, kde se ho chopil Voráček, odstavil si protihráče a uvolnil Simmondse v předbrankovém prostoru.
„Když se můžu uvolnit, vím, že mě najdou,“ chválil spoluhráče střelec třetí branky.
Za Montreal, který prožívá hororové období, se trefili Andrje Markov a Jeff Petry. Canadiens upadají bez své brankářské jedničky do stále hlubší krize a jen podtrhují Priceův význam pro mužstvo. Momentálně prohráli potřetí v řadě, od nového roku mají jen tři výhry a k nim devět porážek.
„Měli jsme pár kvalitních šancí, ale podle mě byl Mason dnes jasnou první hvězdou, nestalo se nám to prvně,“ kritizoval střeleckou nemohoucnost svých hráčů trenér Habs Michel Therrien. „Každému brankáři, na kterého narazíme, se proti nám daří.“
Flyers čeká v únoru velmi náročné období, ve 29 dnech odehrají 13 utkání. V úterý hráli první z osmi zápasů ve třinácti dnech. Právě zvládnutí nahuštěného únorového programu může být pro Philadelphii klíčové s ohledem na postupové ambice do play off.
Dodejme, že Montreal nastoupil bez své hvězdy víkendového Zápasu hvězd. John Scott, autor dvou branek a nejužitečnější hráč All-Star Game, zůstal na farmě v American Hockey League, kde hraje momentálně za St. Johns Ice Caps.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -