- Reklama -

Velkolepý návrat Connora McDavida

- Reklama -

Než se Connor McDavid začátkem listopadu zranil, odehrál za Edmonton třináct zápasů, v nichž zaznamenal pět branek a sedm asistencí. Nejlépe mu vyšlo tříbodové derby s Calgary. Stejně aktivně se v úterý vrátil do sestavy Olejářů, na výhře 5:1 nad Columbusem se podílel gólem a dvěma nahrávkami.
„Nasadil tón a zbytek mužstva ho následoval,“ děkuje jedničce posledního draftu trenér Todd McLellan. „Bál jsem se, jestli na ně dokážeme vlétnout. Sice jsme po první třetině prohrávali, ale Connor se stal katalyzátorem dalšího dění.“
V úvodním dějství padla jediná branka Modrokabátníků, ve 12. minutě ji vstřelil Matt Calvert. Za domácí srovnal po třech minutách Eric Gryba, v polovině zápasu přišla velká chvíle hlavního hrdiny. Rozjel se od červené čáry, prosmýkl se mezi dvěma zadáky Blue Jackets a ještě stihl zamíchat s kotoučem před Korpisalem a zakončit blafákem do forhendu.

„Když jsem se naposledy vydal sám mezi dva obránce, nedopadlo to pro mě moc dobře,“ připomene, že z podobné akce v utkání s Philadelphií si odnesl zlomeninu klíční kosti, která ho na 37 zápasů vyřadila ze hry. „Tentokrát byl výsledek o něco lepší. Řekl bych, že to byl hezký gól. Tři měsíce jsem čekal na návrat do sestavy, spoustu dní jsem byl nevrlý, ale po dnešní brance jsem se cítil opravdu dobře.“
V dalším průběhu se devatenáctiletý útočník změnil v nahrávače, v obou případech při přesilových hrách. Ve 37. minutě nabil na modrou čáru Andreji Sekerovi a jeho střelu tečoval Benoit Pouliot, v závěru těžil z McDavidova důrazu kolem brankoviště Jordan Eberle.
„Mít takového hráče nazpátek v sestavě je ohromné. Jak jste mohli vidět, neztratil krok,“ těšil se ze spoluhráčových výkonů Gryba. „Má v sobě tolik rychlosti, přehledu a tvůrčích schopností, to jsme potřebovali. Je příjemné, že je zpět.“
McDavidův přínos musela ocenit i druhá strana. „Je tak dobrý, jak bylo inzerováno. Je to sakra dobrý hráč a bude dobrý hodně dlouhou dobu,“ myslí si kapitán Columbusu Nick Foligno.
Edmontonský navrátilec přiznal částečnou nervozitu při vstupu na led.
„Hodně mi pomohlo první střídání,“ říká McDavid. „Pochopitelně jsem byl trochu nesvůj, ale když jsem se během prvního střídání dostal tolikrát k puku, vrátila se mi důvěra a cítil jsem se dobře. Nečekal jsem, že se hned tolik předvedu. Byl to ale jen jeden zápas, spousta dalších je přede mnou.“
Edmonton se znovu představí v akci ve čtvrtek v Ottawě, což by vzhledem k postavení Senátorů v tabulce také nemusel být soupeř z nejtěžších. Zdání ovšem může klamat – kanadský tým sice včera inkasoval od Tučňáků šest branek, ale pět jim jich dokázal vstřelit.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -