- Reklama -

Výsledky NHL z 1. května: Shattenkirk vystřelil v prodloužení Washingtonu první bod série, Crosby nedohrál

- Reklama -

Americký hokejista Kevin Shattenkirk zařídil gólem v prodloužení třetího utkání druhého kola play off NHL výhru Washingtonu 3:2 v Pittsburghu. Ve 4. minutě nastavení dostal osmadvacetiletý obránce na modrou čáru skvělou přihrávku od Nicklase Bäckströma a prudkou ranou zápěstím překonal Marca-Andre Fleuryho. Shattenkirk tak potrestal vyloučení Trevora Daleyho a i jeho zásluhou snížili Capitals stav série s Penguins na 1:2 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stínem utkání v PPG Paints Arena bylo zranění kapitána Tučňáků Sidneyho Crosbyho. Kanadský centr opustil hrací plochu v 6. minutě první třetiny poté, co jej před brankovištěm Capitals krosčekoval do hlavy Matt Niskanen. Kapitán domácího celku absolvoval pouze tři střídání, na ledě strávil dvě minuty a 11 sekund. Zápas nedohrál ani Niskanen, který obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Pittsburgh – Washington 2:3pp (0:1, 0:0, 2:1 – 0:1)

Stav série: 2:1.
Branky a asistence: 58:07 Jevgenij Malkin (Phil Kessel, Justin Schultz), 58:55 Justin Schultz (Jevgenij Malkin, Chris Kunitz) – 13:05 Nicklas Bäckström (Alex Ovečkin, Justin Williams), 49:46 Jevgenij Kuzněcov (Marcus Johansson, Justin Williams), 63:13 Kevin Shattenkirk (Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuzněcov).
Střely na branku: PIT 8-15-6-1=30, WSH 9-11-11-2=33. Přesilovky: 0/5 – 2/5. Aréna: PPG Paints Arena (18 625 diváků).
Brankáři: Fleury 33/30 – Holtby 30/28.
Hvězdy utkání: Shattenkirk, Bäckström (oba WSH), Malkin (PIT).
Česká účast: – .

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -