- Reklama -

Yzerman: Výměna Drouina nebyla na pořadu dne, uvidíme později

- Reklama -

Generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman se rozhodl nevyměnit Jonathana Drouina. Ten byl těsně před přestupní uzávěrkou v NHL jmenován v řadě spekulací a mnozí hokejoví experti předpokládali, že se Lightning mladého potížisty do konce února raději zbaví.
To se však nestalo. A je dokonce možné, že levý křídelník, který v lednu odmítl nastupovat za farmářský tým v AHL, bude zase oblékat dres Lightning. „Je to jen na něm. Pokud chce zpátky, dveře jsou otevřené,“ říká Yzerman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zatímco šéf floridského klubu ubezpečil novináře, že se nebrání žádné z variant, jež by vedla k vyřešení současné patové situace, agent rodáka ze Ste-Agathe (kanadské provincie Quebec) Allan Walsh považuje možnost dalšího působení svého klienta v organizaci Bolts za málo pravděpodobnou.
O Drouina prý včera projevilo zájem minimálně pět klubů. Jenže podle Yzermana většina z nich požadovala náhradou nějaké budoucí vyrovnání nebo lukrativní pozice v draftu.
„Momentálně jsem měl pocit, že si jeho odchodem moc nepomůžeme, a bude lepší bavit se o možné výměně až před draftem nebo v létě. Nedostali jsme za něj adekvátní nabídku a nechceme přijít o pozice v draftu nebo perspektivní mladíky. Takže si necháme nějaký čas a v létě by mohlo být jasněji.“
Padesátiletý rodák z Cranbrooku sháněl především nějakého borce pro zlepšení přesilovek týmu. A takový prý volný nebyl. Navíc řada uchazečů licitovala o Drouinově ceně vzhledem k tomu, že tvrdohlavý útočník nehrál od 20. ledna.
„Nejsem z té situace nadšený, nejde mi o to, aby nehrál. Ale pravidla platí pro každého a já se jen snažím dělat to nejlepší pro tým. A to za všech okolností,“ vysvětluje svoje stanovisko Yzerman.

A jeho tým si i bez Drouina vede velice dobře – Lightning vyhráli všech šest posledních zápasů a se ziskem 78 bodů (36-22-4) jim v tabulce Východní konference patří čtvrtá příčka. „Líbí se mi, jak teď hrajeme a líbí se mi i složení sestavy. Poslední dva měsíce si vedeme moc dobře,“ těší Yzermana
Drouin měl být jednou z hvězd Lightning. Po úspěšné juniorské kariéře jej klub v roce 2013 draftoval jako třetího celkově a předpokládalo se, že by mohl navázat na borce typu Vincenta Lecavaliera nebo Stevena Stamkose. Jenže s tímhle dvacetiletým mladíkem jsou zatím jen trable.
V předchozí sezóně, jeho nováčkovské v NHL, zrovna nezářil a do té současné také nevstoupil nejlépe. Nejprve se zranil a v listopadu dokonce požádal o výměnu. Ta se však nekonala, a tak Drouin začal trucovat – po sedmi zápasech na farmě odmítl dál za klub Syracuse Crunch hrát, což přimělo činovníky Blesků, aby ho vyškrtly z výplatní listiny.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -