- Reklama -

Zabíjení není sport!

- Reklama -

Nezákonná lovecká výprava Claytona Stonera na medvěda rozčeřila internetové vody koncem září, poté hokejoví fanoušci se startem nové sezóny zaměřili svoji pozornost na jiná, ryze sportovní témata. Ochránci zvířat ovšem usoudili, že by nebylo moudré nechat aféru jen tak vyšumět. Před prvním domácím utkáním Ducks, kde kanadský obránce působí, se před arénou Honda Center sešla k protestům skupinka přibližně dvaceti osob.
„Zabíjení není sport! Hrajte skutečný sport! Hanba Kačerům!“ dávali hlasitě najevo svůj nesouhlas s hráčovým počínáním. Přidávali i písemné vzkazy současným Stonerovým kolegům: „Perry, střílej góly a ne zvířata,“ a jiné.


Stoner se provinil před dvěma roky, kdy byl hráčem Minnesoty, a hájí se tím, že měl patřičná povolení. Právníci žalující strany se ho snaží usvědčit z omylu. Stoner prý zastřelil medvěda mimo loveckou sezónu a jeho licence nemohla být platná, protože v době činu už nežil v provincii Britská Kolumbie. Soudní proces je naplánován na 13. listopadu.


Psali jsme dříve:


„Pokud nebudeme nic dělat, nic se nebude dít. Když nebudeme veřejně volat (po jeho potrestání), nic se nestane. Musíme se o něco pokusit,“ vystoupila vůdkyně protestujících Judie Mancusová jménem šesti organizací zabývajících se právy zvířat. „V dnešní době je celý svět proti lovení zvířat kvůli trofejím. Pokud hokejoví fanoušci pochopí, že je to problém, myslím, že většina jich bude na naší straně.“
Místo původně předpokládaných 80-100 demonstrantů se nakonec sešla jen čtvrtina. Hala Honda Center byla naopak plně obsazená. Více než sedmnáct tisíc diváků bylo už po dvou minutách hry svědkem toho, jak Clayton Stoner ulovil další zvíře – absolvoval bitku s vancouverským Brandonem Prustem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -