- Reklama -

Železný muž Andrew Cogliano odehraje 800. utkání v řadě

- Reklama -

Během sobotního utkání v San Jose, nastoupí útočník Anaheimu Ducks Andrew Cogliano k 800. utkání v řadě.
Pouze tři další hráči ve stoleté historii NHL dosáhli takového čísla. Byli to Doug Jarvis (964), Garry Unger (914) a Steve Larmer (884). Pouze Jarvis a Cogliano započali tuto šňůru hned od začátku své kariéry.
„Je to blázen,“ s úsměvem popisuje Cogliana spoluhráč Chris Wagner.
„Je to fakt skvělé,“ říká k dosažení Coglianova milníku Correy Perry, který je Coglianův spoluhráč již sedm let. V tomhle čase a věku při tom, jak je hra rychlá, jak velcí hráči jsou, jak jsou rychlí, je úžasné mít v týmu někoho takového, koho respektujete a kdo dosáhl něčeho takového.“
„Je to profesionál každý den, ať už hrajeme doma, nebo venku. Dělá svojí práci do které vkládá svůj čas i odvedený trénink,“ dodává Perry.
Za tak dlouhou šňůrou odehraných utkání v řadě nestojí pouze štěstí, zejména, když jeho spoluhráči bývají mimo hru kvůli nemocem či různým zraněním. Na Coglianovi se projevuje nesmírná dřina a trénink, což zaručuje zachování nejvyšší kondice.
Někteří by to mohli nazvat fanatismem. „Možná trochu,“ říká Perry. „Jo, trochu. To je způsob, jakým funguje.“
„Vždy jsem byl obklopen lidmi, kteří toho věděli spoustu o posilování a výživě. Jsou to chyropraktici a jsou to maséři, kteří jsou vždy ochotní mi pomoct. Myslím, že to pro mě bylo klíčové,“ hledá důvody své nezlomnosti Cogliano.
„Doufám, že ještě dlouho vydržím hrát tak, jak tomu bylo doteď. Chci být hráčem, kterého chce trenér mít na ledě, protože si myslí, že může pomoci svému týmu,“ odhaluce útočník Anaheimu.
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -