- Reklama -

Židlický s Mrázkem tahouny Wings, Voráček se trefil po čtyřech zápasech

- Reklama -

Každého puku, který se během úvodních 21 minut zápasu mezi Pittsburghem a Detroitem zatřepetal v domácí síti, se předtím dotkla hůl Marka Židlického. V první třetině český obránce přihrál na dvě branky Wings, na začátku druhé ostrou ranou z pravého kruhu trestal dvojnásobné vyloučení Tučňáků. Ti se radovali z gólu pouze jednou, víc jim nedovolil Petr Mrázek. Odměnou za 42 zákroků mu byl titul první hvězdy večera, Židlický skončil hned za ním.
Dvěma brankami se na výhře 5:1 podílel Teemu Pulkkinen. Rudá křídla se rychle vzpamatovala ze sobotního výprasku s Philadelphií (2:7) a upevnila si třetí příčku v Atlantické divizi, Pittsburgh je na tom v Metropolitní divizi stejně.
Jejich nejbližší pronásledovatelé se shodou okolností také potkali na stejném ledě. Souboji o sedmou příčku Východní konference udával tón washingtonský gólman Braden Holtby, jenž 32 zákroky vynuloval střelce Bruins a letos poosmé udržel čisté konto. Capitals se prosadili dvakrát, pokaždé s přispěním Nicklase Bäckströma. Švédský forvard posbíral v NHL už 420 asistencí a vystřídal na prvním místě historických klubových tabulek Michala Pivoňku.
V aktuálních statistikách ztrácí Bäckström na vedoucího Johna Tavarese jediný bod, stejně jako jeho spoluhráč Alexandr Ovečkin a pittsburghský Sidney Crosby.
O dva body za nimi je Jakub Voráček, který se včera trefil poprvé po osmi dnech. Tvrdá rána útočníka Philadelphie z vrcholku kruhu byla jedinou, jež zaplula za záda ottawského Andrewa Hammonda, ale Senátorům se proti Rayi Emerymu nevedlo o moc lépe. Za nerozhodného stavu 1:1 určily vítěze samostatné nájezdy. V nich už Voráček neuspěl, zatímco Senátor Bobby Ryan ve třetí sérii ano.
Hammond letos z jedenácti utkání, do nichž nastoupil od začátku, prohrál jen jedno – a to ještě po prodloužení. Ottawa se díky němu drží v dohledu postupových vod, na Medvědy ztrácí pět bodů.
Mezi Columbusem a Carolinou se hrálo už pouze o čest, ale hostující Andrej Nestrašil si dokázal užít i takové utkání. Dvěma nahrávkami posunul statistiky své premiérové sezóny v NHL už k devatenácti bodům, takže se mezi českými nováčky dotáhl na dosavadní lídry Davida Pastrňáka s Jiřím Sekáčem.
Dvě akce, u nichž Nestrašil v rozmezí necelých dvou minut v polovině zápasu asistoval, otočily zápas na chvíli ve prospěch Hurikánů, ale krátce nato bylo po Hartnellově gólu znovu srovnáno. Mužům v bílých dresech však trvalo jen 87 sekund, než se znovu chopili otěží. Malonovou brankou na 2:3 se skóre uzavřelo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvě třetiny se v Dallasu marně čekalo na gól, a když se ve 45. minutě červené světlo přece jen rozsvítilo, většinu návštěvníků American Airlines Center to nepotěšilo. Svoji už tak dobrou bilanci v texaském městě si vylepšil Bluesman Vladimir Tarasenko. Jeho spoluhráč Jake Elliott na rozdíl od protějška Lehtonena odolával i nadále, takže po závěrečné siréně mohl 28 zákroků vyměnit za čtvrtý shutout.
Hokejisté St. Louis mezitím ještě dvakrát skórovali a s 93 body se vrátili do čela Centrální divize. Udržet vedení ale nebude nijak snadné, do poloviny příštího týdne je čeká ještě pět střetnutí na kluzištích soupeřů.
Bluesmanům vyklidili pozici Predátoři, kteří v Anaheimu čtyřikrát inkasovali v poslední třetině. Do té doby přitom měli duel dvou nejlepších celků západu dobře rozehraný, vedli o dvě branky. Kačeři je ovšem společným úsilím všech formací, k němuž ve 43. minutě zavelel kapitán Ryan Getzlaf, vyhodili ze sedla.
Pod výsledek 4:2 se podepsalo deset různých hráčů Ducks. Dvě asistence zaznamenal Patrick Maroon, jenž dostal v sestavě přednost před Tomášem Fleischmannem. Anaheim letos pojedenácté zvítězil v zápase, v němž po čtyřiceti minutách prohrával, nikdo v lize obraty lépe neumí.
Základem úspěchu je defenzíva, rozhodli se v New Yorku při absenci Henrika Lundqvista mezi tyčemi. V nedělním utkání s Floridou svého zkušenějšího kolegu znovu zastoupil Cam Talbot, který si 38 zákroky vyrovnal osobní maximum. Důležitějším číslem je jednička na místě obdržených branek, protože Jezdci se proti Danu Ellisovi prosadili dvakrát.
Svádělo by říct pouze dvakrát, jenže svěřencům Alaina Vigneaulta to bohatě stačí. V posledních pěti zápasech, které všechny vyhráli, nastříleli dohromady jen deset branek.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -