- Reklama -

Židlický se po 25 zápasech trefil. Dvěma góly pomohl porazit Devils

- Reklama -

Marek Židlický nebývá často kanonýrem zápasu, tentokrát se mu to ale podařilo. Obránce New York Islanders přispěl dvěma góly k vítězství 4:0 nad New Jersey a byl vyhlášený první hvězdou zápasu. Rodák z Mostu tím překonal dlouhý střelecký půst, který trval od úvodního duelu sezóny.
Posila Ostrovanů skórovala hned v prvním utkání proti Chicagu (9. říjen 2015), od té doby síť nerozvlnila. Židlický neskóroval ve 25 zápasech za sebou, když nasbíral pouze sedm asistencí. Teď se trefil hned dvakrát a ztrojnásobil tak svůj dosavadní střelecký účet.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Trenér Capuano na nás tlačil, abychom hráli ofenzivněji,“ řekl Marek Židlický. „V některých zápasech jsme vstřelili jen dvě nebo tři branky. Dnes jsme kontrolovali puk po většinu utkání, což je dobrá věc.“
Islanders tak prodloužili šňůru zápasů, ve kterých bodovali, už na deset. Sedm z těchto utkání skončilo o jediný gól. Ostrované vítězí těsně a těsně i prohrávají. Nedělní duel byl výjimkou. A to přestože hráli druhé utkání ve dvou dnech, v sobotu zvítězili 3:2 po prodloužení v Columbusu.
„Chtěli jsme naší hru usadit co nejdřív,“ řekl kapitán John Tavares, jenž zvyšoval v první třetině na 2:0. „Z nějakého důvodu se nám to podařilo od samého začátku a vydrželi jsme celých šedesát minut.“
Skóre otevíral v 8. minutě Židlický. Domácí hráli při vyloučení Palmieriho přesilovou hru, která právě skončila, když zkušený český bek vypálil od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve 12. minutě zvýšil Tavares. V prostředním dějství se trefil Martin a na 4:0 uzavřel další přesnou ranou ze střední vzdálenosti Židlický.
Brankář Thomas Greiss si 27 úspěšnými zákroky připsal svůj první shutout během dvou let. Naposledy se devětadvacetiletý Němec radoval z vychytané nuly 28. ledna 2014, ještě když působil ve Phoenixu. Islanders podepsali Greisse v létě jako záskok za Jaro Haláka, zatím je ale více než plnohodnotnou dvojkou.
Greiss odchytal 14 ze 31 utkání s bilancí devíti výher, procentem úspěšnosti 93,3 a průměrem obdržených branek 2,03. „Je vždycky příjemné chytat co nejvíc. Všechno je jednodušší, máte lepší timing, dobře vidíte puk,“ pochválil si zvýšené zatížení německý gólman.
Židlický s Greissem dovedli Islanders k výhře nad New Jersey. Patrick Kane znovu bodoval
Video: sestřihy z utkání – 13. prosinec
České góly: neděle 13. prosince
Video: bitky – 13. prosinec
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -