- Reklama -

Anaheim srovnal sérii s Nashvillem, Kaše by vyhlášen první hvězdou večera

- Reklama -

Hokejisté Anaheimu Ducks ve druhém zápase proti Nashvillu znovu dokázali, že se nevzdávají za žádného stavu. Kačeři prohrávali v první třetině 0:2, ale nakonec uspěli poměrem 5:3 a srovnali stav série. V letošním play-off dokázali obrátit už čtvrté utkání, v němž ztráceli o dvě a více branek. Jedním gólem se na triumfu kalifornského celku podílel Ondřej Kaše.
„Všichni tvrdí, že na to jdeme komplikovaně. Staráme se jen o to, abychom dotáhli práci do konce,“ tvrdí brankář Anaheimu John Gibson.
Po trefách Ryana Johansena a Jamese Neala disponovali Predátoři v 9. minutě dvougólovým náskokem.
„Přál bych si, abychom hned v úvodu takhle neztráceli, ale podle mě máme tři čtyři útoky, které se rozjedou a neustále napadají. Cítíme, že nemáme co ztratit. V takových chvílích předvádíme nejlepší hokej. Někdy bychom možná neměli čekat na to, až se rozjedeme,“ myslí si útočník Ducks Rickard Rakell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kačeři snížili na rozdíl jediné branky v 19. minutě zásluhou Samiho Vatanena v přesilové hře. Podle kouče Preds Petera Lavioletta šlo o klíčový moment zápasu.
„Změnilo to utkání a jeho tempo,“ tvrdí Laviolette, jenž v roce 2006 dovedl ke Stanley Cupu Carolinu Hurricanes.
Anaheim v prostřední části díky třem brankám obrátil skóre ve svůj prospěch. Vyrovnávací trefu na 3:3 zařídil Ondřej Kaše, jenž vstřelil premiérový gól v play-off ve své kariéře. Jedenadvacetiletý Čech strávil na ledě 15 minut a 25 vteřin, čtyřikrát vystřelil na branku a zaznamenal dva plusové body. Navíc se dočkal ocenění první hvězdy večera.
„Kdybychom prohrávali v sérii 0:2, bylo by to velmi těžké, ale takhle jedeme do Nashvillu za vyrovnaného stavu,“ řekl Kaše.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Ve druhé třetině kontrolovali tempo hry a drželi více puk, očividně jim to hrálo do karet. Bojovali jsme. Pro mě osobně je druhá část zklamáním,“ prozradil gólman Nashvillu Pekka Rinne.
Na výhře Ducks se výrazně podílel kapitán Ryan Getzlaf, jenž si připsal tři asistence a s 18 body okupuje druhou příčku bodování play-off za vedoucím Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu.
Trenér Anaheimu Randy Carlyle si zamlouval především fakt, že se jeho soubor dokázal oklepat ze špatného startu.
„Dnešní odpověď za stavu 0:2 náš tým posílila. Věříme, že můžeme hrát proti mužstvům v jakékoliv hale a vytvořit si šanci na úspěch,“ nechal se slyšet Carlyle, který s Anaheimem vybojoval Stanleyův pohár před deseti lety.
Utkání z pohledu Predators zhodnotil Laviolette.
„Myslím si, že v defenzivě jsme měli hrát soudržněji, měli jsme jednat rychleji a hrát obezřetněji,“ uzavírá dvaapadesátiletý lodivod klubu z města country.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -