- Reklama -

Boston musí závěr základní části zvládnout bez Krejčího

- Reklama -

Pokud v Bostonu cítili potřebu vylepšit před závěrem bojů o play off svůj útok, teď bude ještě naléhavější. Na čtyři až šest týdnů jim vypadne ze sestavy David Krejčí, který si v pátečním utkání se St. Louis natrhl vazy v levém kolenu. Do konce základní části přitom zbývá šest a půl týdne.
„Když přijdete o hráče jeho kalibru, je to velká ztráta,“ lituje absence českého reprezentanta kolega z útoku Milan Lucic. „V posledních letech byl důležitou součástí našeho mužstva. Patří k těm, které je těžké nahradit.“

V nedělním zápase s Chicagem nahradil Krejčího mezi Lucicem a Davidem Pastrňákem mladý Ryan Spooner a fungovalo to, trojice zařídila vítězný gól při výhře 6:2. V předsezónní přípravě, kdy český útočník také chyběl, se přitom Spoonerovi příliš nevedlo, takže byl poslán na farmu do Providence.
„Ale tam odehrál posledních pár týdnů velice dobře,“ upozorňuje trenér Claude Julien. „Dáme mu šanci, aby se ukázal proti dobře bruslícímu týmu. Doufejme, že mu to půjde.“
Medvědům patří čtvrtá příčka v Atlantické divizi. Promítnuto do konferenční tabulky to znamená vlastnictví druhé divoké karty pro postup do dalších bojů. Od týmů před sebou mají až příliš velký odstup, pronásledovatelé z Floridy a Philadelphie na ně ztrácejí tři, resp. čtyři body. Žádné výraznější klopýtání si Bruins nemůžou dovolit, změnám v sestavě je třeba se ihned přizpůsobit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Svou práci si stejně musíte odvést co nejlépe,“ ví Lucic, který se proti Blackhawks trefil poprvé po sedmizápasové střelecké pauze. „Když vám vypadne jeden člověk ze sestavy, nemůže to úplně změnit psychiku týmu nebo jeho spoluhráče. Znamená to pouze to, že musíte nalézt společnou řeč s novým spoluhráčem, trochu víc na tom zapracovat a doufat, že to přijde.“
David Krejčí je v tomto ročníku s 26 body až devátým nejproduktivnějším hráčem Bostonu, jenže na rozdíl od většiny kolegů nastoupil pouze k 38 utkáním. Chvíle českého útočníka však většinou přicházejí až v play off, jak dokládá Krejčího vítězství ve statistikách vyřazovacích bojů v roce 2013.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -