- Reklama -

Canucks prodloužili smlouvu s řízným bekem Erikem Gudbransonem

- Reklama -

Erik Gudbranson bude i v příští sezóně oblékat dres Vancouveru. Pětadvacetiletý zadák se s vedením kanadského klubu dohodl na podpisu roční smlouvy v hodnotě 3,5 miliónu dolarů. Ve čtvrtek o tom informoval generální manažer Canucks Jim Benning.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V základní části posledního ročníku National Hockey League odehrál rodák z Ottawy za Canucks jen 30 utkání, ve kterých zaznamenal jednu branku a pět přihrávek. V prosinci podstoupil operaci zápěstí na pravé ruce a musel vynechat 52 utkání.
„Erik je urostlý a silný obránce, který cítí, že toho může hodně dokázat a při rehabilitaci po zranění tvrdě pracoval,“ sdělil Benning. „Gudbranson má vůdčí kvality, jež budou pro náš mladý tým nesmírně důležité. Těšíme se, až ho až ho v příští sezóně uvidíme zase zdravého a zpátky na ledě.“


Kosatky získali Gudbransona 25. května 2016 z Floridy. Panteři tehdy přenechali Vancouveru nadějného beka a pátou volbu při draftu NHL 2016, aby výměnou získala útočníka Jareda McCanna a možnost vybírat ve druhém a čtvrtém kole.
Třetí muž draftu 2010 strávil na jihovýchodě USA pět sezón, během nichž si v 309 startech připsal 43 bodů (11+32). U Canucks zaujal stálý člen kanadských juniorských reprezentací (v roce 2014 se představil na MS i za dospělé) místo ve druhém obranném páru po boku Bena Huttona.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -