- Reklama -

Dubnyk si vychytal týdenní titul

- Reklama -

Domnívat se, že v závěru základní části budou nejvíce vidět hokejisté z týmů bojujících o play off, by byl omyl. Na seznamu nejlepších mužů minulého týdne tuhle podmínku splňuje pouze brankář Minnesoty Devan Dubnyk. Za něho se zařadili útočníci Cam Atkinson (Columbus) a Ryan O’Reilly (Colorado).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Díky Devanu Dubnykovi si Divoši upevnili sedmou příčku v Západní konferenci a stále mohou pomýšlet i na útok na vyšší pozice v Centrální divizi. Gólman získaný v polovině ledna z Arizony během inkriminovaného období dovedl k výhře všechna čtyři utkání, do nichž nastoupil. Celkově přitom inkasoval pouze pětkrát ze 131 střel, což dává úspěšnost 96,2 procenta.
V pondělí se 35 zákroky podepsal pod výhru 2:1 nad Torontem, o den později mu napočítali ještě o čtyři zásahy více proti NY Islanders (a to nepočítáme tři vychytané nájezdy). Tahle výhra zároveň znamenala nový klubový rekord, deset vítězství v řadě ze soupeřových kluzišť. Na víkend se Divoši přesunuli domů a s Dubnykem mezi tyčemi potěšili své fanoušky vítězstvími 4:2 nad Calgary a 4:1 nad Los Angeles.


Přečtěte si více:

- Reklama -

Cam Atkinson byl se čtyřmi góly lídrem střeleckých tabulek NHL, tři přidané asistence mu zajistili druhou příčku v bodování. V úterý proti Anaheimu nahrál na dva góly, v pátek zaznamenal hattrick v duelu s Chicagem a v sobotu přispěl brankou a nahrávkou k výhře 4:2 nad Bluesmany.
Rodák z Riverside podruhé v kariéře pokořil dvacetigólovou hranici. Tři body ho dělí od vyrovnání osobního maxima z loňského roku. Modrokabátníci stejně jako výše zmiňovaní Wild v poslední době září na hřištích soupeřů, úspěch v St. Louis byl jejich osmým v řadě.
V tradiční anketě skončil Ryan O’Reilly třetí, ale jedno hodnocení vyhrál – byl nejproduktivnějším hráčem minulého týdne. 24letý centr se prezentoval zejména jako excelentní nahrávač. V pondělí v Calgary těžili spoluhráči z dvou jeho akcí, ale protivník dal bohužel o gól víc. Ani středeční O’Reillyho výkon (1+2) na vítězství nestačil, o krůček napřed byl pro změnu Edmonton. Až ve druhé polovině týdne mohl útočník Colorada sdílet radost s kamarády – výhru nad Vancouverem podpořil dvěma nahrávkami, při vítězství nad Buffalem zaznamenal jednu.
Naposledy vyšel O’Reilly naprázdno před jedenácti dny, sedmizápasová bodová šňůra (v níž může ještě pokračovat) je jeho vyrovnaným osobním rekordem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -