- Reklama -

Fehr: hokejisté chtějí na olympiádu

- Reklama -

Hokejisté působící v NHL se představují na hrách pod pěti kruhy pravidelně od roku 1998, jejich účast ale pokaždé byla předmětem dlouhých licitací mezi vedením ligy, hráčskými odbory a Mezinárodní hokejovou federací. Do další olympiády v jihokorejském Pchjongčchangu sice chybí ještě dva a půl roku, přesto se i toto téma objevilo v rozhovoru výkonného ředitele NHLPA Donalda Fehra pro televizní stanici Sportsnet.
Ještě než by se ale nejlepší hokejisté planety případně vydali do Asie, potkají se na jiné význačné akci –  příští rok na podzim při Světovém poháru. Mnozí fanouškové se domnívají, že podnik pořádaný NHL bude pro olympiádu do jisté míry konkurencí a hokejisté budou zvažovat, zda se objeví tam či tam, Fehr je ale jiného názoru.


Mohlo by vás zajímat:


„Nemyslím si, že by se tyhle dva turnaje vzájemně vylučovaly, takže hráči NHL nemusejí dávat přdnsot jednomu před druhým. Když se podíváte na fotbalový šampionát, také je to prvotřídní událost a přitom nejde o olympiádu. Nevím, jak to bude vypadat s hokejem, ale podle mého mohou vedle sebe existovat obě akce. Hráči určitě chtějí hrát na obou,“ tvrdí Fehr.
„Tyhle turnaje jsou radikálně odlišné ve dvou směrech,“ pokračuje muž, který je ve funkci od prosince 2010 a je výrazně podepsán pod poslední výlukou zámořské soutěže. „Světový pohár je událost, která se týká pouze hokeje. Nejsou tam žádné další soutěže, nic jiného. A to říkám přesto, že mužský turnaj v ledním hokeji je v dnešní době ústředním bodem zimní olympiády, a to i mimo Kanadu.“
„Olympiáda je akcí Mezinárodního olympijského výboru, u níž řešíme, aby byly aspoň pokryté naše náklady a podobné věci,“ navazuje Donald Fehr. „Nemluvíme o generování zisků. Hráči ale rádi vidí zisky. Jejich kariéra netrvá věčně a oni pochopitelně chtějí vrátit, co do ní investovali.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -