- Reklama -

Finále Stanley Cupu, výsledek a video: Pittsburgh obhájil loňský triumf a slaví pátý Stanley Cup v historii klubu

- Reklama -

V šestém utkání finálové série play off National Hockey League zvítězili hokejisté Pittsburghu v Nashvillu nad místními Predátory 2:0 a obhájili loňský zisk Stanley Cupu, který získali už popáté v historii (1991, 1992, 2009, 2016, 2017). Vyhrát nejslavnější hokejovou trofej planety dvakrát po sobě se povedlo naposledy před devatenácti lety Rudým křídlům z Detroitu (1997, 1998).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První akce s gólovým zakončením se diváci dočkali až v 59. minutě, kdy se štěstím prosadil Patric Hornqvist. Švédský útočník byl první u puku po nepřesné střele obránce Justina Schultze od modré čáry a s pomocí odrazu od gólmana Pekku Rinneho ho poslal za brankovou čáru.
Domácí se ještě pokoušeli o vyrovnání, odvolali brankáře, ale Penguins si závěr duelu už pohlídali a čtrnáct sekund před koncem základní hrací doby navíc pečetil skóre střelou do prázdné branky Hornqvistův krajan Carl Hagelin. Triumf Pens podpořil bezchybným výkonem brankář Matt Murray, který na své třetí čisté konto v play off potřeboval 27 zákroků.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nashville – Pittsburgh 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Stav série: 2:4.
Branky a asistence: – 58:25 Patric Hornqvist (Chris Kunitz, Justin Schultz), 59:46 Carl Hagelin (Brian Dumoulin).
Střely na branku: NSH 8-11-8=27, PIT 9-13-7=29. Přesilovky: 0/4 – 0/0. Aréna: Bridgestone Arena (17 271 diváků).
Brankáři: Rinne 28/27 – Murray 27/27.
Hvězdy utkání: Hornqvist (PIT), Rinne (NSH), Schultz (PIT).
Česká účast: – .
Nashville: Rinne – Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Aberg, Sissons, F. Forsberg – Neal, Fisher, Arvidsson – C. Smith, Järnkrok, Watson – McLeod, F. Gaudreau, C. Wilson. Trenér: Peter Laviolette.
Pittsburgh: M. Murray – Hainsey, Dumoulin, Daley, Määttä, Schultz, Cole – Sheary, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, S. Wilson – Rust, Cullen, Kunitz – Hörnqvist, Rowney, Hagelin. Trenér: Mike Sullivan.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -