- Reklama -

Hemský potrápil Pavelce, poprvé v sezóně se trefili Jaškin a Nestrašil

- Reklama -

Takhle produktivní večer ještě Aleš Hemský v barvách Dallasu nezažil. Pardubický rodák ve čtvrtečním zápase s Winnipegem na jeden gól přihrál a další dva připravil, čímž výrazně přispěl k vítězství Hvězd 6:3. Ondřeji Pavelcovi v brance hostů nezbylo než pogratulovat, jeho výkon mezi tyčemi však nebyl tak ostudný, jak by napovídal výsledek. Poslední dva kotouče z holí Stars mířily už do opuštěné klece.
Ve 13. minutě Hemský nabil na modrou čáru Johnnymu Oduyovi, po jeho střele se odražený puk dostal ke Coltonu Sceviourovi a ten srovnal na 2:2. Po přestávce vrátil Hemský domácím vedení úspěšným brejkem, do kterého ho dlouhým pasem vyslal Jordie Benn. Tryskáčům se v poslední třetině ještě jednou podařilo srovnat, ale Jamie Benn šest minut před sirénou využil přesilovku a Stars poté ještě dvakrát skórovali při soupeřově power play – jednou za Hemského asistence.
Dalším dvěma krajánkům, kteří včera také poslali puk do sítě, kazila radost porážka jejich mužstva. Dmitrij Jaškin ze St.  Louis v 17. minutě svojí první brankou v sezóně jen přibrzdil rozjeté Rangers, kteří v té době měli už třígólový náskok. Po přestávce z něho sice Bluesmani ještě dvakrát odkrojili, jenže vždycky přišla brzká reakce Jezdců, takže skóre se nakonec zastavilo na stavu 6:3.
Svěřenci Alaina Vigneaulta zvítězili posedmé v řadě, v šestnácti dosud odehraných utkáních zatím ztratili pouhých šest bodů. Mats Zuccarello (1+2) se vyhoupl na čelo klubových statistik, jeho kolega z útoku Rick Nash zaznamenal potřetí z posledních čtyř startů dva body.
Andreje Nestrašila mohl těšit alespoň částečný úspěch Caroliny v domácím vystoupení proti Minnesotě. Hurikáni po brance slávistického odchovance vedli v deváté minutě 2:0, jenže Divoši dokázali srovnat a v nastavení se vydali ze všeho. Nejprve se ubránili při Suterově vyloučení a poté podruhé překonal Cama Warda Jason Zucker.
Nestrašilův gól sudí nejprve neuznali kvůli údajnému faulu na brankáře, ale trenér Hurricanes Bill Peters zpochybnil jejich výrok a videorozhodčí mu dal za pravdu. Devan Dubnyk je s deseti výhrami nejúspěšnějším maskovaným mužem sezóny.
Jaromír Jágr nastoupil včera ke svému 1564. utkání v základní části, čímž se v historických tabulkách vyrovnal desátému Nicklasi Lidströmovi. Další ze svých mnoha zápisů do historie oslavil asistencí u přesilovkové branky Jonathana Huberdeaua, kterou floridský mladík v polovině duelu s Buffalem srovnával stav. Sabres se v dalším průběhu od protivníka odtrhli a Panterům nepomohl ani silný závěrečný tlak. V poslední minutě nováček v brankovišti Šavlí třikrát zasáhl, z toho jednou hlavou, aby udržel vítězství 3:2.
Posledním z Čechů, jenž včera bodoval, byl Radim Vrbata. V osmé minutě kanadského derby mezi Ottawou a Vancouverem se jeho nahození od pravého mantinelu odrazilo od brusle Svena Bärtschiho a hosté vedli, jenže tím se jejich střelecký potenciál prakticky vyčerpal. Senátoři navíc potrestali dvě z jejich čtyř vyloučení. Canucks se dostali ke slovu znovu až těsně před sirénou, kdy zapracovala i jejich přesilovková formace, stačilo to však jen na snížení na 2:3.
Podruhé v řadě vyšel naprázdno Alexandr Ovečkin čekající na 484. gól, který by ho posadil do čela historické tabulky ruských střelců v NHL. Ostatní hokejisté Capitals však problémy se zakončením v zápase s Philadelphií neměli. Především ne Jason Chimera, který jako Zorro mstitel potrestal dva fauly Letců a navíc si připsal asistenci. Capitals si z Wells Fargo Center odvážejí vítězství 5:2. Flyers z posledních devíti startů vytěžili jen tři body.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -