- Reklama -

Hudler: Jsi skvělý. Jágr: Zmlkni.

- Reklama -

V pondělí spolu Jiří Hudler a Jaromír Jágr zašli na večeři.
„Řekl jsem mu, jak je úžasné, co ve svém věku dokáže, a on na to, abych zavřel klapačku. Nemá rád komplimenty,“ prozrazuje mladší z Čechů, který se stal novým Jágrovým spoluhráčem na Floridě po sobotní výměně z Calgary. „Byl jedním z mých dětských idolů. Je to úžasný hokejista, jeden z nejlepších v historii. Pokusím se zapadnout do jeho útoku.“
„Zkusím se adaptovat na jejich styl, hledat si volné místo a hrát tvrdě. Už jsem s Jardou hrál předtím, znám ho dlouho, snad to bude fungovat,“ sliboval Hudler.
O den později v utkání s Winnipegem tihle dva strávili na ledě spolu přibližně čtrnáct minut čistého času, stabilního společníka jim v elitní formaci dělal Aleksander Barkov. Hudler se prezentoval  jednou střelou, další mu soupeřovi obránci zablokovali. Uštědřil jeden hit a jeden pokus Tryskáčů pro změnu zastavil ještě před gólmanem sám.
Čeští krajánci ovšem také jako jedni z mála hostujících hráčů skončili v tabulce pravdy se zápornou bilancí, Hudler měl dokonce dva mínusové body. Ve 26. minutě jejich formace neodolala soustředěnému náporu Tryskáčů, který stvrdil svojí šestnáctou brankou v sezóně Dustin Byfuglien. O dvě a půl minuty později propadli dokonce při vlastní přesilovce, což trestal Andrew Copp.

„První dvě třetiny jsme odehráli hodně špatně, Jets dominovali zápasu,“ připravoval se trenér Panterů Gerard Gallant na kritiku svých svěřenců. „Zahráli jsme vlastně jen dvacet minut na konci a podařilo se nám zvítězit, ale nebyl jsem spokojený s tím, jak bojujeme. Dneska jsme měli štěstí. Winnipeg si výhru zasloužil víc.“
Panterům se naštěstí hned po nástupu do závěrečného dějství podařilo zásluhou Reillyho Smithe srovnat a pár minut nato Jágrovu střelu nešťastně přizvedl bránící Jacob Trouba, na což Ondřej Pavelec nestačil reagovat.

„Hráli jsme velice dobře, po dvě třetiny jsme byli o hodně lepším týmem. Jenže jsou zápasy, kdy hrajete dobře a stejně nezískáte ani bod, a přesně to se dneska stalo,“ smutnil gólman Tryskáčů.
Rozhodující pasáž utkání byla shodou okolností jedním z mála momentů, kdy Jágr s Hudlerem nebyli společně mezi mantinely. Panteři, kteří jsou za polovinou svého pětizápasového tripu po hřištích soupeřů, se příště představí ve čtvrtek v Coloradu. Snad z české spolupráce tentokrát něco vyklíčí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -