- Reklama -

Jágr je jiný. Pro mě je tohle poslední šance, říká Židlický

- Reklama -

Před sedmi měsíci spolu Marek Židlický a Jaromír Jágr ještě oblékali dres New Jersey, poté se cesty dvou bývalých Kladeňáků vydaly každá jiným směrem. 43letý útočník byl vyměněn do Floridy, o pět roků mladší obránce zamířil do Detroitu. Jenže zatímco s Jágrem brzy po skončení sezóny Panteři uzavřeli nový kontrakt, Židlický se dočkal až ve chvíli, kdy odstartovaly kempy. S nabídkou roční smlouvy za 1,5 mil. dolarů za ním přišli NY Islanders.
V pátek se mostecký rodák v dresu svého nového zaměstnavatele představil na známém místě, Ostrované zavítali v rámci přípravy do Prudential Center. A místní novináři si samozřejmě nenechali ujít příležitost zkušeného zadáka krátce vyzpovídat.
„Tohle je moje poslední šance, už je mi osmatřicet. Myslíte, že bude ještě nějaká další?“ okomentoval Židlický své čerstvě započaté angažmá. Když mu kdosi z dotazujících připomněl ještě staršího krajana a nedávného kolegu, odpověděl s úsměvem: „Jágr je jiný.“
Někteří už mu sice vyčítají úbytek rychlosti, o zadáka se zkušenostmi ze 783 zápasů ale pořád ještě kluby z NHL jevily zájem.
„Po minulé sezóně jsem říkal, že buď odehraju ještě jednu nebo skončím,“ připomíná Židlický. „Měl jsem několik možností, ale čekal jsem, jak se to vyvine, protože jsem chtěl zůstat v Jersey. Každý klub se snaží udržet si mladé hráče, takže pro nás starší je to těžké.“
Přání se mu nakonec splnilo, stěhovat se nemusí. Na tréninky na Long Island jezdí autem, k domácím zápasům do Barclays Center v Brooklynu se bude přesouvat vlakem.
Židlický nebyl jediným Ostrovanem, o kterého jevili reportéři zvýšený zájem. S newyorským klubem se po krátké zkušební době dohodl na smlouvě také další z bývalých Ďáblů Steve Bernier. Ten se v rozhovoru kromě své osoby věnoval i rozsáhlým změnám u Devils.
„Je tady spousta nového, až mě to překvapilo. Velké změny, které jsem nečekal – a myslím, že nejen já,“ komentuje především odchod generálního manažera Lou Lamoriella do Toronta. „Je to jen důkazem, že každý může být přesunut, vyměněn nebo může změnit práci,“ říká útočník NY Islanders.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -