- Reklama -

S morálkou nebude problém, slibuje Polák

- Reklama -

Během své první sezóny v Torontu zažil Roman Polák dva trenéry, teď ho čeká práce pod třetím. Už po pár dnech přípravného kempu ale český obránce tuší, že protřelý matador Mike Babcock zvládne vymáčknout z mužstva mnohem víc než jeho předchůdci Randy Carlyle a Peter Horachek.
„Minulý rok jsme se nepotkali s úspěchem, protože jsme nehráli jako tým. Byli jsme jen skupinou kluků, co se o něco snažili. Někdy jsme do zápasu dali všechno, někdy ne,“ otočí se 29letý zadák na chvíli přes rameno, než zaměří pohled kupředu. „Teď nebude pochyb, zda do toho dáme všechno, teď to bude standard. Hlavní změna bude v tom, že všichni budeme makat naplno. Možná se nám nepodaří vyhrát každé utkání, ale v každém se vydáme ze všech sil.“
Mentálně už jsou hokejisté Maple Leafs na změny připraveni, zbývá uvést je do praxe. Nebude to jednoduché. Kouč Babcock už několikrát musel protáhnout trénink na delší dobu, než původně zamýšlel, aby svým svěřencům vštípil své představy.
„Mike bude od každého požadovat, abychom makali naplno, začal s tím už během tréninků. Když má pocit, že něco neděláme dobře, hned foukne do píšťalky,“ říká Polák v rozhovoru pro TSN. „Jsem si jistý, že když nebude něco v pořádku při zápase, klidně nás nechá pár střídání sedět.“

Babcockova sbírka úspěchů z posledních dvanácti let čítá zisk Stanleyova poháru s Detroitem v roce 2008 a dva postupy do finále (2003 Anaheim, 2009 Detroit), navíc ještě dvě zlaté olympijské medaile a titul mistra světa. Maple Leafs se za stejnou dobu jen třikrát podívali do play off, přičemž od časů velké výluky v roce 2004 se můžou pochlubit pouze vypadnutím s Bostonem hned v prvním kole v roce 2013. I proto došlo v klubu k velké revoluci.
Babcock se má stát jedním z reformátorů, v létě navíc přišel nový generální manažer Lou Lamoriello. Prezident Brendan Shanahan je ve funkci teprve půldruhého roku. Nejvýraznějším zásahem do soupisky je výměna Phila Kessela do Pittsburghu.
„Byla důkazem, že management se snaží o změnu celé klubové kultury. Myslím, že jsme se vydali po dobré cestě,“ připojuje se k hodnocení stavu Javorových listů útočník Nazem Kadri. „Mike bude upřímný a řekne vám popravdě všechno, ať to budete chtít slyšet nebo ne. Nebude se snažit někoho vytěsnit mimo, bude z vás chtít udělat lepšího hokejistu a lepšího člověka. Je to velice zodpovědný trenér a nám se bude snažit nastavit stejné standardy.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -