- Reklama -

Jágrův extra den: jubileum i posun v tabulkách

- Reklama -

Zabil dvě mouchy jednou ranou. Jaromíru Jágrovi se v pondělním utkání mezi Carolinou a New Jersey podařilo dosáhnout na dva důležité milníky. Jednak odehrál svůj 1500. zápas v základní části, jednak se v historických tabulkách NHL posunul na páté místo před Marcela Dionnea.
K prvnímu stačilo útočníkovi New Jersey pouze nastoupit. K druhému potřeboval získat alespoň dva body. Přesně tolikrát se nakonec jméno kladenského rodáka objevilo v zápise z utkání, což znamená, že byl u obou branek svého týmu. Ďáblové zvítězili 2:1, Jágr první gól vstřelil a na druhý nahrál.

Hurikáni vedli od 28. minuty, kdy Andrej Nestrašil ze skrumáže před Schneiderem přihrál nazpět k modré čáře Justina Faulkovi a ten využil hráčů před sebou jako ideálního stínidla. Hosté vyrovnali o sedm minut později po přihrávce Scotta Gomeze Jágrovi mezi kruhy (video: Jágrův pátý gól v sezóně).
Po bodu číslo 1772 Jaromír Jágr sáhl v závěrečných sekundách druhého dějství. New Jersey hrálo přesilovku, český útočník obkroužil Wardovu bránu a naservíroval kotouč najíždějícímu Adamu Henriqueovi.
Druhou asistenci si znovu připsal Gomez, pro něhož to byly první příspěvky od návratu do New Jersey na začátku měsíce. Cory Schneider podpořil dobrý výkon celého mužstva 39 zákroky, na Cama Warda na druhé straně mířilo pouze šestnáct střel.

Brodeur se poprvé představil „doma“, Rangers zdolali Pittsburgh v prodloužení

Bývalý Schneiderův kolega Martin Brodeur už pár dnů obléká dres St. Louis, ale teprve včera dostal možnost ukázat se fanouškům svého nového zaměstnavatele. Návštěvníci Scottrade Center mohli být spokojeni, legendární brankář domácí premiéru zvládl, 32 zákroky přispěl k výhře 4:2 nad Floridou.
Bluesmanům vyšla první třetina, během níž si vybudovali dvougólové vedení, ze závěru dalších dvou dějství ale budou mít rozporuplné pocity. Ve 36. minutě se jim Panteři přiblížili (u Bjugstadovy branky asistoval Tomáš Fleischmann), v 55. bylo vyrovnáno. Na prodloužení ale nedošlo, protože 114 sekund před sirénou tečoval Jackmanovu střelu Chris Porter a následně poslal do opuštěné klece kotouč Paul Stastny.
Něco podobného jako Panteři předvedli hokejisté Pittsburghu v zápase s NY Rangers, jen s tím rozdílem, že díky závěrečnému snažení vydolovali alespoň bod. V 56. minutě se v rozmezí 24 vteřin trefili Jevgenij Malkin a Steve Downie a bylo srovnáno na 3:3. Když už se nastavený čas také pomalu blížil ke svému konci, vypálil od modré čáry Kevin Klein a zajistil tak Jezdcům dvanáctou výhru v sezóně.
Penguins stačil bod k posunu do čela Východní konference, Sidney Crosby díky asistenci dohnal lídra kanadského bodování Tylera Seguina. Jevgenij Malkin, který skóroval, dorovnal Jakuba Voráčka a je těsně za nimi.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -