- Reklama -

Kyle Palmieri nahradil ve druhé formaci Ducks Selänneho

- Reklama -

V Anaheimu hraje pátou sezónu. Pád a náraz do mantinelu v předsezónní přípravě znamenal bohužel dlouhou stopku. Léčení připravilo Kylea Palmieriho o zbytek tréninkového kempu a 18 utkání základní části. Od poloviny listopadu je znovu v sestavě Ducks a prezentuje se výbornými výkony.
Palmieri pozvedl hru celého druhého útoku. „Je to vcelku dynamický typ střelce a bylo by zajímavé sledovat, kam by se dostala jeho čísla, kdyby byl zdravý celou probíhající sezónu,“ zamyslel se pro list Los Angeles Times trenér Kačerů Bruce Boudreau, který nezapomněl připomenout, že Palmieriho připravilo v prosinci o dalších šest utkání pochroumané rameno.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Anaheim má s Palmierim v sestavě skvělou bilanci 18 výher, sedm porážek a jednu prohru po prodloužení. Čtyřiadvacetiletý Američan naskakuje obvykle ve formaci s Ryanem Keslerem a Mattem Beleskeym. Zatím nastřílel deset branek. Jeho trefy mají na výsledky Kačerů obdivuhodně vysoký vliv, z deseti duelů, ve kterých skóroval, vyhrál Anaheim devětkrát.
Mladý útočník si v přípravě poranil pravý kotník, když během nijak zvlášť agresivní potyčky v utkání s Bostonem nechtěně vlétl do hrazení. „Trénujete celé léto, abyste se potom zranili pouhý týden před začátkem sezóny, to bylo tvrdé,“ nezastíral Palmieri. „Bylo to zranění, když jsem vůbec nemohl bruslit.“
Byla z toho pětitýdenní pauza. Jakmile se objevil zpátky v sestavě, v Anaheimu doufali, že nahradí ve druhém útoku Teemua Selänneho, který po minulém ročníku skončil s bohatou kariérou. Palmieri se sem posunul ze čtvrté formace, kde v minulé sezóně sbíral zkušenosti.
Loni přispěl Ducks 14 brankami a 31 body v 71 zápasech. Tuto sezónu narostl jeho čas na ledě z 11 minut a 57 sekund na 13 minut a 27 sekund za večer. „Je chytřejší se všech třech pásmech hřiště,“ všiml si trenér Boudreau. „Když se mu daří, obvykle vítězíme.“

Čas, který stráví na ledě navíc, mu pomáhá zvýšit sebevědomí. „Tohle měla být má průlomová sezóna, takže jsem se na to mohl důkladně připravit. Snažím se být vyrovnanějším, důraznějším hráčem,“ svěřil se hokejista.
Omezený prostor na ledě z minulých sezón ho naučil jednomu pravidlu. Hrát jednoduše, cpát puk co nejrychleji na bránu. „Tahle jednoduchost ze mě udělala produktivnějšího hráče,“ říká rodák ze Smithtownu v USA. „Celý útok hrajeme s určitou bezstarostností. Najet si do rohu, využít svou váhu, nebát se bolestivých území. To nás dělá úspěšnými,“ uzavírá Palmieri.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -