- Reklama -

Letang hlásí, že bude připravený do tréninkového kempu Penguins

- Reklama -

Kris Letang věří, že bude připravený nastoupit do tréninkového kempu před další sezónou NHL. Elitní obránce Pittsburghu vynechal posledních sedm zápasů základní části a celé play off vinou otřesu mozku, který utrpěl na konci března v zápase s Arizonou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nepochybuji o tom, že nastoupím do tréninkového kempu. Žádné obavy,“ prohlásil ofenzivní bek, jenž byl v letošní nominaci na Masterton Trophy za oddanost hokeji (vítěz: Devan Dubnyk, Minnesota).
Trénovat začal už na začátku června, hned co dostal svolení od klubových lékařů.
„Mohu prohlásit, že jsem na stejné úrovni tréninku jako touhle dobou před rokem. Mohu dělat už cokoliv. Byl jsem v tělocvičně a zkoušel všechno, co jsem potřeboval. Nemám žádná omezení,“ tvrdí osmadvacetiletý rodák z Montrealu.
Na ledě ovšem ještě nebyl, bruslit chodí vždy až koncem července nebo začátkem srpna. „Pokaždé, když dosáhnu toho, že se cítím v pohodě v posilovně, pak vím, že jsem připravený na to jít na led.“
Letang už má s otřesem mozku zkušenosti, ale nemyslí si, že by jej to před novou sezónou mohlo limitovat.
„To, že na sobě dál makám, znamená, že z toho nemám strach. V mojí hlavě je to někde vzadu. Chci být zase součástí týmu a hrát na stejné úrovni jako předtím,“ uzavírá hokejista, jenž v poslední sezóně nasbíral v 69 zápasech 54 kanadských bodů (11+43).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -