- Reklama -

Marcus Johansson podepsal po arbitráži novou roční smlouvu s Washingtonem

- Reklama -

Švédský hokejista Marcus Johansson bude i v příští sezóně NHL oblékat dres Washingtonu. V pátek s klubem podepsal roční smlouvu na 3,75 miliónu dolarů, o které rozhodlo arbitrážní řízení. Slyšení před nezávislým soudcem se uskutečnilo ve středu v Torontu z iniciativy hráče.
Johansson se stal 1. července chráněným volným hráčem a jednal s Capiatals o novém kontraktu. List Washington Post uvedl, že Johnsson žádal po svém zaměstnavateli roční kontrakt v hodnotě 4,75 miliónu dolarů, klub mu nabízel rovné tři milióny USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý centr má za sebou střelecky i bodově nejvydařenější sezónu v zámoří. V kádru letošního semifinalisty Východní konference odehrál všech 82 zápasů. Vstřelil v nich 20 gólů, přidal 27 asistencí. Ve 14 utkáních play off zaznamenal čtyři body (1+3).
„S výsledkem arbitráže jsme spokojení,“ sdělil generální manažer Caps Brian MacLellan. „Bylo pro nás důležité jej udržet. Je to mladý hráč, který dokázal dát 20 branek,“doplnil na adresu hráče, kterého Washington draftoval v roce 2009 z 24. pozice.
Během pěti sezón odehrál rodák z Landskrona v základní části National Hockey League 345 utkání, ve kterých zaznamenal 186 kanadských bodů za 61 branek a 125 přihrávek. Ve 44 zápasech play off vstřelil pět gólů a na dalších deset přihrál.
„Arbitrážního řízení jsem se nebál. Věřil jsem, že budu i nadále pokračovat ve Washingtonu. Momentálně se soustředím na přípravu. Pilně trénuji, abych byl připravený na novou sezónu,“ řekl Johansson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -