- Reklama -

Michálek si začíná zvykat v Torontu. Zkusil bych to s mladými i za rok, říká

- Reklama -

Po výměně z Ottawy před pěti týdny strávil Milan Michálek ještě skoro měsíc na marodce, torontský dres navlékl poprvé až 7. března. Čtyři zápasy marně čekal na zápis do statistik, povedl se mu až v úterý díky asistenci v duelu s Tampou Bay. Na hokejistu, který v sezóně pravidelně střílel dvacet branek a ještě loni měl průměr půl bodu na zápas, bilance nic moc. Zvláště při připomenutí jeho čtyřmiliónového platu.
Maple Leafs ale procházejí velkou restrukturalizací a do zápasů v poslední době nasazují spoustu mladíků, kteří ještě nedávno hráli na farmě. Jindřichohradecký rodák tak dostává možnost vyzkoušet si novou roli, i přes svůj relativně „nízký“ věk 31 let je jedním z nejzkušenějších členů kádru. Nastupovat v téhle roli pro něho není nepřijatelná myšlenka. V příští sezóně, než mu vyprší současná smlouva, by ji chtěl rozvinout.
„To by se mi zamlouvalo. Líbí se mi zdejší mladíci, jsou opravdu talentovaní a je s nimi zábava. Nekoukám moc dopředu, ale doufám, že tu budu i v příští sezóně,“ říká účastník posledních dvou olympiád.
Když za ním začátkem února přišli představitelé Senators, aby zrušil no-trade klauzuli ve svém smlouvě a posvětil trejd s Maple Leafs, tedy věčným rivalem z bitev o provincii Ontario, byl hodně zaskočený. Před víkendovým derby se mu honily hlavou různé myšlenky, ale uraženost či naštvanost mezi nimi nebyla.
„Zpočátku to určitě bude zvláštní, ale až utkání začne, podivné pocity zmizí,“ věřil. Sám generální manažer Senátorů Bryan Murray ostatně nedávno také přiznal, jak náročné pro něho bylo českého útočníka pustit.
„Tuhle výměnu jsem hodně rozmýšlel především kvůli Milanovi,“ tvrdil Murray. „Tohle je nejtěžší část naší práce. Znáte ty kluky a víte, jak dobří jsou to lidé. Mají rodiny, našli si tady známé.“
Milan Michálek už si možná hledá nové známé v Torontu, stejně jako mu trenér Mike Babcock možná časem najde lepší místo v sestavě. Zatím ho pouští na led v průměru kolem dvanáct a půl minuty za utkání.
„Má dobré hokejové myšlení. Musíme ho dostat zpátky do bruslařské formy a vrátit mu sebevědomí,“ domnívá se zkušený kanadský kouč. „Je to urostlý hokejista, který umí tvořit hru. Už v lize zažil nějaké úspěchy.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -