- Reklama -

Ofenzivní zadák Tyson Barrie se upsal Coloradu na další dva roky

- Reklama -

Na další dva roky spojil Tyson Barrie svou hokejovou budoucnost s Coloradem. Po uplynulé sezóně mu vypršela nováčkovská smlouva a dnes podepsal novou. Rodák z Victoria si ročně vydělával 840 tisíc dolarů. Nová smlouva mu zajistí příjem celkově 5,2 miliónu.
V následující sezóně inkasuje rovné dva milióny, další rok zbývající větší část (3,2 mil. USD). „Tyson je velkou součástí mladého jádra našeho týmu,“ prohlásil výkonný viceprezident pro hokejové operace Avalanche Joe Sakic.
Barrie, jenž byl před pěti lety draftován ve druhém kole z 69. pozice právě zástupci Colorada, má za sebou nejvydařenější sezónu v soutěži, když odehrál 64 zápasů, v nichž nastřílel 13 branek a přidal 25 asistencí.
Závěr ročníku ale strávil na marodce. Osudným se mu stal střet koleno na koleno s útočníkem Minnesoty Mattem Cookem v prvním kole play off. Rekonvalescence ofenzivního zadáka si vyžádala šest týdnů. Cooke si po zasedání disciplinární komise vyslechl trest v podobě zákazu startu v sedmi utkáních.
V dresu mužstva z Denveru odehrál Tyson Barrie celkem 106 duelů, na kontě má 51 kanadských bodů za 15 gólů a 36 přihrávek. Ve třech zápasech play off přihrál na dvě branky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -