- Reklama -

Ostrované se loučí se sezónou i se starou halou. V sedmém zápase rozhodl jediný gól

- Reklama -

Ta série neměla favorita. New York Islanders i Washington Capitals měli po základní části shodně 101 bodů a vyrovnanost obou soupeřů potvrdila také maximální délka sedmi zápasů prvního kola play off. Raduje se nakonec Washington, v jehož dresu zazářil podruhé za sebou mladík Jevgenij Kuzněcov, Ostrované z New Yorku smutní.


Bude vás zajímat:


Po skončení sedmého duelu byste v jejich šatně slyšeli, kdyby někomu upadl na zem špendlík. Takové bylo v kabině hostů ticho. Sezóna, která začala tak slibně a během níž bojovali Isles jednu dobu o čelo Východní konference, končí nakonec docela smolně a pro leckoho možná předčasně. V hale Nassau Coliseum už se neodehraje žádný zápas NHL, od podzimu budou Ostrované působit v Barclays Center ve čtvrti Brooklyn.
„Je to těžký pocit,“ krčil rameny nejlepší hráč vyřazených John Tavares. „Těžko věříte tomu, že je po všem. Bojovali jsme tak tvrdě, dali jsme do toho v téhle sezóně všechno. Byli jsme blízko. Zápas číslo sedm a my ho prohráli o jediný gól…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Islanders před sezónou hodně posílili. Do brány přišel Jaroslav Halák, shodou okolností zrovna z Washingtonu. S mužstvem podepsali Michail Grabovskij nebo Nikolaj Kuljomin. Velkými posilami se stali obránci Nick Leddy a Johnny Boychuk.
„Jsme zklamaní kvůli fanouškům,“ pokračoval Tavares. „Moc jsme se o tom nebavili, ale věděli jsme, co tahle sezóna pro Coliseum znamená, jak na nás reagovali, bylo absolutně ohromující. Nemohli jsme si přát nic lepšího…“
New York se tak nedočkal zajímavého derby, ke kterému by v dalším kole došlo. „Je to samozřejmě zklamání,“ mrzelo také Kylea Okposa. „Chtěli jsme si zahrát proti Rangers, chtěli jsme si zahrát další zápasy. Cítili jsme se tak, že bychom letos zvládli vyvěsit banner na oslavu vítězství. Tak jsme to v šatně cítili, ale ono to nakonec nefungovalo.“
Jeden z nejlepších hráčů Isles končící sezóny Johnny Boychuk se ochotně věnoval novinářům a pak zůstal sedět se svěšenou hlavou a myšlenkami na to, že si do října nezahraje hokej. „Těžko se to polyká,“ přiznal. „Je to lekce pro každého z nás. Necítíme se dobře.“

Také trenér Jack Capuano se obtížně smiřoval s faktem, že už si nikdy nezahraje ve staré hale Nassau Coliseum, kde prožila silná generace Islanders počátku osmdesátých let tak skvělé roky.
„Chtěli jsme se ještě vrátit domů. Moc jsme to chtěli. Chlapi rozuměli tomu, jak důležitý je tohle rok, kdy jsme našli porozumění s fanoušky a cítili tu jejich energii. Nemohu jim dost poděkovat a jsem si jistý, že pro hráče platí to samé,“ vzkázal na rozloučenou kouč.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -