- Reklama -

Pánik už není hráčem Toronta

- Reklama -

Během prvních dvou sezón v NHL odehrál Richard Pánik za Tampu Bay celkem 75 utkání. V dalším ročníku (tedy 2014-15), tentokrát už v barvách Maple Leafs, počet svých startů zdvojnásobil. Letos ale na slovenského útočníka nezbylo místo v sestavě a po absolvování přípravného kempu byl poslán na farmu.
Jeremy Morin je na tom ještě o něco hůř. V nejslavnější lize světa má odehráno jen 82 utkání, ve hvězdami nabitém kádru Chicaga tolik příležitostí nedostával. V prosinci 2014 byl proto vyměněn do Columbusu, kde si přece jen zahrál víc. Loni v červnu ho Jestřábi získali nazpět, ale také on byl na podzim přesunut do záložního týmu v AHL.
S příchodem nového roku dostanou oba forvardi, kteří letos shodně oslaví 25. narozeniny, příležitost restartovat svoji kariéru. Jejich dosavadní zaměstnavatelé si je mezi sebou vyměnili. Zatím se Pánik s Morinem pochopitelně stěhují jen z jedné farmy na druhou, ale kdo ví, jestli časem znovu nepřijde pozvánka do prvního týmu.
„Jsou to prověření hokejisté, kteří už během své kariéry dostali příležitost v NHL. Jsem si jistý, že se nové kluby budou chtít seznámit s jejich schopnostmi,“ říká trenér Jestřábů Joel Quenneville. „Viděli jsme už kluky, kteří ztratili šanci a v novém prostředí a s novými spoluhráči ožili.“
„Když dostanete příležitost, je třeba toho využít, a Pánik u nás příležitost určitě dostane,“ slibuje chicagský kouč slovenskému útočníkovi.
Rodák z Martina a účastník poslední olympiády zatím v NHL nasbíral 19 branek a 20 asistencí. V mužstvu Toronto Marlies v AHL byl letos pátým nejproduktivnějším hráčem s 9 góly a 16 nahrávkami. Morin má z NHL 22 bodů, stejný je i jeho současný zisk s Rockfordem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -