- Reklama -

Pro Hanzala už sezóna asi skončila

- Reklama -

Vítězná branka v utkání s Torontem, hraném 29. ledna, byla pro Martina Hanzala zřejmě symbolickou rozlučkou s letošní sezónou. Český útočník ve službách Coyotes se příští týden chystá na operaci se zády a v Arizoně nepředpokládají, že by se ještě stihl vrátit do sestavy.
„Martin podstoupí příští týden operaci zad. Rehabilitace bude otázkou týdnů, takže se vší pravděpodobností pro něho sezóna skončila,“ oznámil na klubových stránkách generální  manažer Don Maloney. „Dobré na celé věci je, že bude mít dost času se vyléčit. Šance, že by se vrátil ještě v této sezóně, je mizivá, ale předpokládáme, že se uzdraví úplně.“
Písecký rodák má problémy se zády dlouhodobě, jednu operaci absolvoval už po nováčkovské sezóně 2007-08. Během osmi let v NHL pouze jednou odehrál v průběhu jednoho ročníku více než 75 zápasů. Přesto patří stále k oporám Kojotů, kteří ho před deseti lety draftovali ze 17. místa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Záda ho trápí už dvě nebo tři sezóny a letos se to výrazně zhoršilo,“ vysvětluje GM Maloney. „Nemůžeme to nechat jen tak, musíme najít řešení. Pořád je to ještě mladý kluk a my se musíme postarat, aby se mu zdraví zlepšilo. Potřebujeme, aby byl zdravý a pomáhal nám vítězit.“
Útočník, který příští týden oslaví 28. narozeniny, přispěl letos k produkci mužstva 24 body, což ho řadí na sedmé místo týmových tabulek. Celková Hanzalova bilance v NHL činí 88+158 ze 493 startů, v play off přidal dalších dvanáct bodů. Ani poslední číslo už zřejmě do prázdnin nevylepší, Kojoti jsou v tabulce Pacifické divize šestí s výrazným odstupem od postupových příček.
Kvůli Hanzalovým problémům se zády prakticky padá i varianta, že by mohl posílit národní tým na mistrovství světa.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -