- Reklama -

Ovečkin daroval auto na charitu

- Reklama -

Už při lednovém draftu před Utkáním hvězd NHL dával Alexander Ovečkin vtipně najevo, že by byl rád draftován až z posledního místa a získal tak cenu útěchy v podobě vozu Honda Accord. Opoře Capitals tento plán ale nevyšel, byl totiž vybrán těsně před koncem a na auto si musel nechat zajít chuť.
Cenu mu vyfoukli Ryan Nugent z Edmontonu a Filip Forsberg z Nashvillu, které si kapitáni Týmů hvězd vybrali až jako poslední nasazené hráče a populárnímu Oviemu tak nepomohla ani cedule s nápisem „Chci být poslední, potřebuji auto“. Ovečkinovi také zhatil plány Ryan Johansen, který se dvěma góly a dvěma asistencemi stal nejužitečnějším hráčem zápasu a dostal klíčky k dalšímu vozu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ovečkinův úsměvný bojkot draftu samozřejmě neušel hlavnímu sponzorovi All­Star Game, společnosti Honda, která kontaktovala jeho agenta a zjistila, že ruský kanonýr měl v úmyslu darovat nový vůz organizaci Washington Ice Dogs (speciální hokejový program pro děti se specifickými potřebami), se kterou od minulého roku spolupracuje.

Po této informaci pozvala Honda Ovečkina do svého washingtonského showroomu, kde mu za účasti dětí z Ice Dogs předala Hondu Accord v červené metalíze. Ovečkin předání tohoto daru komentoval lakonickým „konečně“, čímž si vysloužil salvu smíchu od přihlížejících novinářů a zástupců japonské automobilky.
Po vzájemné dohodě Hondy a kapitána Washingtonu bude vůz vydražen v aukci, jejíž výtěžek půjde na konto asociace ASHA (American Special Hockey Asociation), financující hokejové týmy, turnaje a kempy mladých hráčů se specifickými potřebami.
„Už při draftu před All­Star Game jsem doufal, že bych auto mohl získat, ale vyšlo to až teď. Zažili jsme při tom spoustu srandy, bylo to zase něco nového a hlavně ve prospěch dětí“, okomentoval celou akci Ovečkin a dodal: „Jsem ve Washingtonu téměř deset let a má situace mi umožňuje pomáhat potřebným. Cítím se také mnohem šťastnější, když vidím, že jsem mohl přispět na dobrou věc. Mám rád děti a ty mě vlastně motivovaly k tomu, abych svůj čas věnoval kromě hokeje i charitativní činnosti.“
Foto/Photo by: Clyde

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -