- Reklama -

Seattle, Vegas, Quebec? Expanze NHL stále na pořadu dne

- Reklama -

Expanze je v NHL žhavé téma, jehož intenzitu umocňují arény ve výstavbě (Las Vegas, Quebec City) i prohlášení potenciálních vlastníků nových celků. Přítomnost ligového komisionáře Garyho Bettmana je proto takřka vždy využita k položení otázky směřující k rozšíření soutěže. Nejinak tomu bylo i o víkendu v Columbusu.
George Stroumboulopoulos ze stanice Sportsnet Bettmana vyzpovídal během nedělního Utkání hvězd. Zvídavost kanadského reportéra mířila především k možnosti dalšího kanadského týmu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Věřím, že nastane chvíle, která bude pro expanzi příhodná,“ řekl Bettman. „Existuje mnoho míst, včetně těch v Kanadě, kde bychom rádi měli franšízu. Na vaši otázku ale musím odpovědět, že momentálně se v Kanadě nic takového nechystá. Někdy v budoucnosti si však takový tým dokážu klidně představit.“
Nejblíže k novému klubu je tak poněkud překvapivě Las Vegas, kde již postarší miliardář Bill Foley s posvěcením vedení NHL testuje trh. Mnoho kanadských fanoušků skřípe zuby nad skutečností, že před hokejovými oblastmi jako Quebec nebo GTA (metropolitní oblast Toronta) dostává přednost další „pouštní destinace“. Jako by se liga nepoučila z nezdarů na Floridě a v Arizoně. Její nejvyšší představitel je však směrem k veřejnosti stále zdrženlivý.


Nepřehlédněte: Viva Las Vegas. Bude mít Město hříchů svůj tým NHL?

- Reklama -

„Nevím,“ odpověděl Bettman Stroumboulopoulosovi na otázku, zda si přeje mít tým v pověstném Sin City. Zároveň dodal, že Foleyovi , který začne v únoru shánět zájemce o sezónní lístky, liga nic nepřislíbila. Posun v jeho vyjádřeních od loňského roku je ale dost patrný. Ještě na podzim všechny zprávy o expanzi vehementně negoval.
A tak zatímco fanoušci v Kanadě pláčou nad planým osudem rozestavěné haly v Quebecu, ti z USA se ptají ‚ A co Seattle?‘ Hlavní favorit na expanzi se dostal v posledních týdnech poněkud do ústraní, jeho snahy o zisk prestižního hokejového klubu přesto pokračují.
„Činíme vše proto, abychom sem NHL dostali,“ citoval slova starosty města Eda Murrayho Chris Daniels ze stanice KING 5. „Komisionář si je dobře vědom toho, jak cenní můžeme pro ligu být.“ Na schůzce, jež se konala minulý týden, se Murray setkal s Bettmanem i Adamem Silverem, komisionářem NBA.
Nad expanzí dvou slavných soutěží do Seattlu ale visí jeden velký vykřičník. Město nemá dostatečně reprezentativní NHL/NBA arénu. Začátek její výstavby se navíc neustále posouvá a je možná jen otázkou času, kdy dojde vedením obou lig trpělivost a město na severozápadě Států opět na mnoho let ze svých plánů vyškrtnou.
Titulní foto: Nicolas Roberge

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -