- Reklama -

Panthers bojují na dvou frontách. O play-off i o Jágra

- Reklama -

Dokud mu to pálí, ať hraje za nás, ozývá se z tábora Panthers na adresu Jaromíra Jágra. Udrží si klub s minimální hokejovou tradicí českého veterána i po skončení této sezóny? Samotný Jágr zatím mlží.
Na Floridu se více než za hokejem jezdí za sluníčkem, proto nad Jágrovou výměnou kroutili experti hlavou. Podle mnohých byl celý trejd jen součástí přesunu do dalšího klubu. Této teorii ale nenahrávají již dřívější vyjádření generálního manažera Floridy Dalea Tallona.
„Věřím, že zůstane i po sezoně. Rád bych ho u nás viděl hrát ještě rok nebo dva,“ citovala Tallonova slova z konce února Lucie Macháčová z časopisu Týden.


Jágrmánie na NHLnews:


Zdánlivě nestárnoucí česká hvězda se v otázce svého dalšího angažmá vyjádřila tento týden zdrženlivě.
„Mým cílem je pomoci týmu do play off. O budoucnosti nikdy nepřemýšlím,“ řekl Jágr G. Richardsovi z deníku Miami Herald.
„Jágrův příchod přinese do naší kabiny stabilitu a s jeho pomocí se naše vyhlídky na play-off zase o něco přiblížily,“ věřil krátce po přestupu Tallon.
Pravda je taková, že osm zápasů před koncem základní části ztrácí Florida na postupovou pozici 5 bodů (před Jágrovým trejdem to byly 2 body). Mezi ní a Ottawou se navíc nacházejí hladoví Bruins, jejichž absence ve vyřazovacích bojích by se zařadila mezi největší překvapení sezóny.
Forma českého veterána přesto zůstává obdivuhodná. V 11 zápasech v dresu Cats zaznamenal Jágr dva góly a šest asistencí. Vedení klubu si navíc vychvaluje jeho pozitivní vliv na Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua, s nimiž hraje třiačtyřicetiletý útočník v jedné lajně.

Floridu nečeká během offseason jednoduché vyjednávání. Od návratu do NHL před čtyřmi lety změnil Jágr klub už čtyřikrát. O kladenského rodáka se navíc v této sezóně podle zákulisních informací zajímaly celky Montrealu, Bostonu, Anaheimu, Los Angeles, Pittsburghu a Minnesoty.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -