- Reklama -

Varlamov u soudu: místo trestu dostal odškodné

- Reklama -

Už ve třech zápasech se muselo Colorado obejít bez své brankářské jedničky Semjona Varlamova. „Na vině“ je hokejistova bývalá přítelkyně Jevgenie Vavriňuková, která se dovolává spravedlnosti v případu údajného domácího násilí z roku 2013. Před dvěma lety policie případ uzavřela pro nedostatek důkazů. Ruská modelka ale svoji snahu nevzdala a kauza se od minulého týdne řešila v soudních síních znovu. S dobrým koncem pro hokejistu Avalanche: porota zamítla požadavek na miliónové odškodné a naopak nařídila, že Varlamovovi musí být uhrazeny výlohy ve výši 126 tisíc dolarů.
Právní zástupce žalující strany Olaf Muller ihned oznámil, že napadne rozhodnutí a bude žádat nový proces.
„Soudce nám neumožnil předložit důkazy, které mohly posloužit naší věci. Svými výslechy určoval, co má porota slyšet. Rozhodnutí nás nepřekvapuje,“ řekl Muller.
„Jak se žena asi cítí, když ji napadne opilý muž? Ne někdo na ulici, ale muž, kterého si chtěla vzít?“ tázal se Muller emotivně v závěrečné řeči. „Moje klientka se teď ani nemůže vrátit domů do Ruska, kde je Varlamov zbožňován od olympiády v Soči, protože jí bylo vyhrožováno. Kdo ví, co by se jí stalo? Zůstala prakticky uvězněna v naší zemi.“


Mohlo by vás zajímat:


Druhá strana sporu zpochybnila důkazy, které Vavriňuková předložila porotě. „Sami můžete podle fotografií posoudit… drobné podlitiny, které vidíte, vůbec neodpovídají představě brutálního útoku, o kterém hovoří,“ uvedla Varlamovova právnička Laura Menningerová.
Vavriňuková se prý obrátila na policii až poté, co si najala advokáta, který měl obdržet čtyřicet procent vysouzeného odškodného. Při telefonickém rozhovoru prozradila jedné své kamarádce v Rusku, že Varlamova na začátku sporu dvakrát udeřila do obličeje, a zapřísahala ji, aby o tom nemluvila. Ta si však telefonát nahrávala a prodala ho médiím.
Během šestihodinového slyšení zazněla také vzájemná obvinění, jak hodně byl jeden či druhý aktér bitky opilý. Hokejového fanouška ale možná zajímá pouze věty, které po procesu vyšly z úst generálního manažera Lavin Joe Sakica.
„Stále jsme Semjonovi věřili, že nic neudělal. Měl naši stoprocentní důvěru. Jsem šťastný, že je to celé za námi. Jsem šťastný za něho, ne za nás,“ uvedl šéf coloradského klubu. „Minulý týden byl pro něho hodně stresující. Jsem si jistý, že si oddechl, že má soud za sebou a může se vrátit zpátky k hokeji.“
Foto: Sergei Scurfield/Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -