- Reklama -

VIDEO: první hattrick Jimmyho Hayese v NHL, Shane Doan vyrovnal Hawerchuka

- Reklama -

Čtyřikrát během pětileté kariéry v NHL se Jimmymu Hayesovi podařilo vstřelit v jednom utkání dva góly, naposledy 3. února 2015 na ledě NY Islanders. Ovšem na první hattrick v nejprestižnější hokejové soutěži světa si musel počkat až do včerejška. Bostonskému křídelníkovi se ho podařilo zkompletovat v duelu proti Ottawě.


„Je to splněný sen a mám z toho velmi dobrý pocit,“ uvedl šestadvacetiletý rodák z Bostonu po utkání, ve kterém Medvědi zvítězili 7:3. „Vstřelit hattrick v jakékoliv lize je vždycky velká legrace. A když se vám to podaří v NHL a ještě k tomu v dresu mateřského klubu, tak je to skvělé,“ dodal.
Jimmy Hayes působí v National Hockey League od ročníku 2011-12. V minulosti nastupoval také za Chicago Blackhawks a Floridu Panthers. V základní části soutěže odehrál 202 zápasů, na kontě má 84 kanadských bodů za 44 branek a 40 přihrávek.
První hattrick Jimmyho Hayese v NHL (9., 56. a 60. minuta)

Stejným husarským kouskem se v úterý předvedl také Shane Doan. Zkušený křídelník svým druhým tříbrankovým večerem v NHL přispěl ke kanonádě mezi Arizonou a Chicagem, kterou nakonec jeho Coyotes v domácí hale Gila River Arena prohráli 5:7.
Po zápase sice kapitán mužstva z Glenadale truchlil nad prohrou, zároveň ho ale utěšovala jedna osobní výhra. Rodák z Halkirku zaznamenal necelých 28 sekund před koncem utkání svou 379. trefu v dresu Coyotes a vyrovnal tak na prvním místě klubové tabulky střelců legendárního útočníka Dalea Hawerchuka.
„Samozřejmě, že jsem velký fanoušek Dalea Hawerchuka, a proto je to báječný pocit. Ale přál bych si, aby se mi to podařilo v jiném utkání. Bylo by daleko lepší, kdybych tím gólem vyrovnal skóre, ale takhle jsem naši prohru již jen snížil na dvoubrankový rozdíl. Moc velkou radost z toho tedy nemám.“
Shane Doan (Winnipeg Jets/Phoenix Coyotes/Arizona Coyotes): 379 branek (1421 utkání, 912 bodů, 536 přihrávek)
Dale Hawerchuk (Winnipeg Jets): 379 branek (713 utkání, 817 bodů, 553 přihrávek)


K první brance pomohla Doanovi i chyba Coreyho Crawforda. Devětatřicetiletý Kanaďan nahodil puk od modré čáry a ten s podivným odrazem skončil za zády gólmana Černých jestřábů. „Nevím, co přesně se tam stalo, jen jsem posílal puk na branku,“ konstatoval Doan.
Druhý hattrick Shanea Doana v NHL (11., 48. a 60. minuta)

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -