- Reklama -

Vskutku týmový výkon. O devět branek Kings se podělilo devět hráčů

- Reklama -

Koho označit za ofenzivní hvězdu, když váš nejproduktivnější hráč získal jen dva body? Trenéry Los Angeles v úterý večer v Bostonu tenhle problém netrápil. Po dvou bodech totiž získalo devět z osmnácti jejich svěřenců, dalších šest si připsalo aspoň bod, ale co bylo ještě fantastičtější: na seznamu střelců, jenž obsahoval devět položek, se žádné jméno neobjevilo dvakrát.
„Bylo to ohromné. V poslední době jsme nehráli moc dobře a před tímhle tripem jsme se hodně bavili o tom, jak důležité bude první utkání a vůbec celá série na kluzištích soupeřů. Tohle je správný začátek, takhle jsme si to představovali,“ zářil po výhře 9:2 obránce Drew Doughty.
Doma se Kings představí znovu až 23. února, mezitím je čekají duely s oběma newyorskými celky, New Jersey, Washingtonem, St. Louis a Nashvillem. Jeden hokejista ve žlutém dresu se ale v bostonské hale TD Garden jako doma cítil, vždyť tu strávil osm sezón. A když se kostce nad ledem během reklamní přestávky objevil průřez působením Milana Lucice u Bruins, diváci svému bývalému oblíbenci ukázali, že na něho nezapomněli.
„Přemýšlel jsem o tom, jaká bude reakce publika, a musím říct, že byla úžasná. Nedokážu dost ocenit, co pro mě podpora fanoušků znamenala,“ pronesl dojatý Lucic poté, co ho diváci po siréně vyvolali ještě k čestnému kolečku podél mantinelů. „Chtěl bych jim poděkovat za výjimečný večer, který pro mě připravili. A spoluhráčům chci poděkovat, že jsme na začátku tripu dosáhli důležitého vítězství.“
Sám Lucic k němu přispěl v polovině utkání asistencí u přesilovkového Doughtyho gólu a brankou ze 44. minuty po úniku s Anže Kopitarem.
„I když jsem tenhle zápas vedl v patrnosti a těšil se na něj, jsem rád, že je za námi a já na něj můžu přesta myslet,“ zamával 27letý forvard na rozloučenou svému bývalému působišti. „Teď se můžu soustředit na zbytek tripu a podobné věci.“
Medvědi mají také o čem dumat, i když jejich myšlenky se budou určitě ubírat jiným směrem než Lucicovy.
„Úplně nás ztrapnili,“ nechápal kapitán Zdeno Chára. „Odehráli výborný zápas, zatímco my jsme se ani nepřiblížili tomu, co bychom chtěli hrát.“
Boston naposledy inkasoval takovouhle „nadílku“ v březnu 2008, kdy podlehl Washingtonu 2:10. Na domácí půdě inkasoval desetkrát v utkání s Torontem z ledna 2007.
„Spousta věcí byla špatně a je velice těžké tady stát a vyjmenovat je všechny,“ nabídl jen stručný komentář útočník Patrice Bergeron.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -