- Reklama -

Vyhráli jsme pro Jakea, říkal po utkání proti Chicagu gólman Carter Hart

- Reklama -

Do NHL naskočil v průběhu minulého ročníku a výbornými výkony pro sebe uzmul brankoviště Flyers. Včera Carter Hart poprvé v životě zažil atmosféru zahajovacího zápasu sezóny. A byla to premiéra o to zvláštnější, že se konala v Praze. Navíc byla vítězná.



„Nastoupili jsme velmi dobře. Po celý zápas jsme je tlačili. Odvedli jsme dobrou práci,“ pochvaloval si mladý brankář. „Osobně mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal. Jiná země, speciální akce, ale připravit se musíte jako kdykoli jindy,“ popisoval.
Fanshop týmu
A co říkal na atmosféru zápasu a fakt, že ani jeden z týmů neměl tak jednostrannou podporu, jakou obvykle mívá domácí tým? „Lidi fandili hlavně svým hráčům. Jakea (Voráčka) tu milují. Je to hvězda a celebrita. Myslím, že to pro něho muselo být skvělé,“ přemítal Hart.
„Určitě tu hrál mockrát v reprezentačním dresu, ale muselo pro něj být vzrušující, že si ve své rodné zemi mohl zahrát zápas NHL. Já jsem šťastný, že jsme pro něj dokázali ten zápas vyhrát,“ svěřil se.
„Co jste říkal na to, že tu byla spousta fanoušků v dresech, jak Philadelphie, tak i Chicaga? Ukazuje to, že popularita NHL za mořem roste?“, zněl jeden z dotazů na brankáře Flyers.
„Od toho tyto akce jsou. Aby náš sport rostl a získával celosvětovou popularitu. Bylo úžasné vidět tu obrovskou podporu, jaké se nám dostalo. Dokonce i ulicích města nás lidé poznávali, což je vážně super. Ukazuje to, jak moc hokej pro místní lidi znamená,“ dodal.
„Kromě dvou důležitých bodů, co si jako mladý hráč z celé této akce odnášíte?“, zeptal se další z žurnalistů. „Byl to můj první otevírací zápas sezóny v NHL, takže to bylo cool. Jsem šťastný, že jsme vyhráli. Čeká nás dlouhá cesta domů a aspoň to bude veselý let,“ řekl s úsměvem.
A jak si pobyt v našem hlavním městě užil? „Bylo to skvělé. Jake byl výborný hostitel. Zašli jsme na dobré jídlo, dali jsme si i řízek,“ prozradil. A co pivo? „Plzeň? Ta je nejlepší?“, ptal se novinářů. „No, nebyla špatná. Já nejsem žádný velký pivař, ale ochutnal jsem,“ culil se.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -