- Reklama -

Za svůj debut v play off NHL sklidil osmnáctiletý Bennett slova chvály

- Reklama -

Debut v play off NHL mu vyšel na výbornou. V utkání na ledě Vancouveru předvedl útočník Calgary Sam Bennett sebevědomý výkon a v poslední minutě korunoval své vydařené vystoupení asistencí u vítězné branky Krise Russella. Flames sice po dvou třetinách prohrávali 0:1, ale dvěma góly v závěrečném dějství dokázali otočit stav zápasu ve svůj prospěch.
„Vyrovnávací branka nás nabudila. Najednou jsme byli mnohem aktivnější. Stále jsme soupeře napadali a vytvářeli si i další šance,“ popisoval důležitý moment zápasu Bennett. „Dodalo nám to velkou energii a ve druhé polovině třetí třetiny jsme jasně dominovali.“


Vstupte do světa statistik NHL


Talentovaného forvarda draftovaly Plameny loni v prvním kole jako čtvrtého hráče v pořadí, přestože v květnu prošel kondičními testy s hodně odřenýma ušima. Bennett totiž tajil zdravotní problémy, které se nakonec ukázaly vážnější, než se původně zdálo.
„Doneslo se nám tehdy, že to není dobrý pracant. Údajně nebyl schopen udělat ani jeden shyb. Jenže když máte zraněné rameno a nikomu o tom neřeknete, protože jste soutěživý a nechcete tam chybět, tak to hodně vypovídá o vašem charakteru,“ řekl kouč Calgary Bob Hartley.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Bennett doufal, že jeho problémy s ramenem během letní pauzy odezní. Bohužel se tak nestalo a důkladná zdravotní prohlídka při nástupu na kemp mu udělala velkou čáru přes rozpočet. Rodák z Holland Landing musel podstoupit chirurgický zákrok.
„Chtěl se dostat do týmu a byl připravený ignorovat bolest. Ale poté, co si ho prohlédli naši lékaři a specialista, bylo jasné, že bez operace dál hrát nemůže,“ vysvětlil Hartley.
Po dlouhé rekonvalescenci se Bennett vrátil od juniorské Ontario Hockey League, kde odehrál 11 zápasů za Kingston Frontenacs. Do statistik si připsal 24 kanadských bodů za 11 branek a 13 přihrávek. V prvním kole play off OHL si v dresu Frontenacs připsal tři asistence ve čtyřech utkáních.
„Pokud chceme být v budoucnu úspěšní, potřebujeme mít v organizaci takové typy hráčů, jako je Sam,“ uvedl na adresu svého svěřence lodivod kanadského celku. „Každý tým potřebuje talentované, rychlé, ale i charakterní hráče,“ dodal.

Debut v NHL absolvoval Bennett minulou sobotu ve Winnipegu, bylo to poslední utkání Flames v základní části soutěže. Ve středu proti Canucks zvládl 23 střídání, na ledě strávil 14 minut a 58 sekund. Talentovaný centr hýřil aktivitou, na branku domácího celku vyslal čtyři střely, připsal si dva hity a především již jednou zmiňovanou asistenci u rozdílové trefy.
„Sam na mě udělal velký dojem. Výborně bruslí a chodí do soubojů. Předvedl, že je hráčem stavěným pro play off. Je to dynamický a nebojácný mladík,“ pochválil osmnáctiletého svěřence Hartley.
Sen o NHL si už Bennett splnil, nyní chce být stálou oporou týmu. Po prvním utkání v play off mu zdravé sebevědomí rozhodně nechybí. „Hodně si věřím. Jsem hráč s tahem na branku, který nikomu neuhýbá. Určitě jsem se nesnažil cokoliv na své hře měnit. Prostě jsem ve středu odvedl svou práci. Samozřejmě, že je play off NHL hodně rozdílné, ale v konečném součtu je to jen další ze zápasů, které hraji celý život, takže jsem se cítil velmi dobře.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -