- Reklama -

Zbyněk Michálek se vrací mezi Coyotes

- Reklama -

Po krátkém intermezzu v St. Louis Blues se české hokejista Zbyněk Michálek vrací do Arizony. Kojoti si ho zavázali na další dva roky smlouvou za 6,4 miliónu dolarů.
Rodák z Jindřichova Hradce působí v nejprestižnější hokejové lize světa od sezóny 2003-04, ve které oblékal dres Minnesoty. Smlouvu s Wild podepsal 29. září 2001 jako volný hráč. Na konci srpna 2005 ho Divoši vyměnili do Phoenixu za Erika Westruma a Dustina Wooda.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V dresu Coyotes odehrál pět sezón (2005-10), během kterých se vypracoval v jednoho z nejlepších defenzivních zadáků v NHL. Michálek si získal respekt trenérů i spoluhráčů především svou obětavou hrou. Nejlépe o tom vypovídá i celkem 271 zblokovaných střel v ročníku 2008-09, což bylo tehdy nejvíce v celé soutěži.
V červenci 2010 mu vypršela smlouva, a protože Phoenix neměl dostatek prostředků na jeho udržení, stal nechráněným volným hráčem. Brzy na to uzavřel účastník posledních dvou olympiád lukrativní pětiletý kontrakt na 20 milionů dolarů s Pittsburghem.
V organizaci Tučňáků vydržel pouze dva roky, v průběhu draftu 2012 ho vedení amerického celku vyměnilo zpět do Phoenixu. Opačným směrem putovali Harrison Ruopp a Marc Cheverie, Pens získali i právo volby v třetím kole draftu v roce 2012.
Bluesmanům ze St. Louis patřil Michálek od 2. března 2015, Kojoti ho při přestupové uzávěrce vyměnili za mladého útočníka Maxima Letunova. Za Blues odehrál pouze 15 utkání v základní části (2+2) a šest v play off. Nyní se majitel stříbrné (2006) a bronzové medaile (2011) ze seniorského MS vrací opět do míst, kde prožil nejvydařenější část své dosavadní kariéry.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -