- Reklama -

Pohled z Pittsburghu: Na Jágra se vzpomíná nejen v dobrém

- Reklama -

Na Jaromíra Jágra se v Pittsburghu nevzpomíná výhradně v dobrém. Poněkud překvapivý pohled nám sdělil Matthew Vensel z deníku Pittsburg Post-Gazette. „I pře své úžasné úspěchy se stal trochu polarizujícím hráčem,“ uvedl Vensel. Jaké je postavení hokeje a zda má v Pittsburghu konkurenci, jsme rozebrali pohledem tamního novináře.

Pittsburgh byl nejikoničtějším angažmá Jaromíra Jágra. Má ve městě pořád jméno?

I přes své úžasné úspěchy se stal trochu polarizujícím hráčem. To vyplývá z toho, že v roce 2011 odmítl jako volný hráč podepsat s Penguins a místo toho se upsal konkurentům z Philadelphie. Mariu Lemieuxovi přitom naznačil, že podepíše s nimi. I tak má ale drtivá většina fanoušků Penguins přesvědčení, že udělal z Pittsburghu hokejové město. Svým talentem a účesem zůstává nezapomenut.

Pittsburgh je znám jako hokejové město. Mohou ale Pens konkurovat fotbalistům Steelers?

- Reklama -

Pittsburgh bude pravděpodobně fotbalovým městem navěky. Steelers jsou tu králové a i když se jim nedaří, nezapomíná se na jejich úspěchy v 70. letech, které z nich udělaly jednu ze nejikoničtějších značek v americkém profesionálním sportu. Jakmile ale jejich sezóny nyní každý rok v zimě končí, dostává se pozornosti Penguins. Pens jsou poslední tři desetiletí výbornou značkou, za což mohou Lemieux, Jágr, Crosby a Malkin.


V sérii rozhovorů se severoamerickými žurnalisty vám přiblížujeme postavení hokeje a NHL v jednotlivých oblastech USA a Kanady. 

    1. díl: Pohled z Philadelphie: Flyers ztratili na popularitě, rivalita s Penguins je ale stále silná
    2. díl: Pohled z Minnesoty: Děti ve městech preferují basketbal, mimo ně ale vládne hokej
    3. díl: Pohled z Buffala: Přenosy Sabres tu patří mezi nejsledovanější TV pořady
    4. díl: Pohled z Las Vegas: Hokej zde roste, přichází mu ale velký konkurent
    5. díl: Pohled z Montrealu: Hokej zde milujeme a žijeme jím

Co Pirates (klub MLB – pozn. NHLnews)? Mohou Penguins konkurovat?

Moc ne. Nedaří se jim (úsměv). Abych byl vážný, Pirates jsou v přestavbě od dob, kdy získali Penguins své první dva Stanley Cupy s Jágrem v letech 1991 a 1992. Zájem fanoušků proto povadnul.

Jak to vypadá s Riverhounds SC. Mohou se vyrovnat v Pittsburghu třem největším sportům?

Ne. Pittsburgh – stejně jako mnoho amerických měst – se o týmy z nižších soutěží nezajímá. Existuje tu pár skalních fanoušků, kteří kopanou milují.

Dokonce ani příchod MLS by ale větší zájem nepřinesl.

Zpátky k Pens. Kdo je jejich největším rivalem? Flyers nebo Capitals?

Tohle je těsný souboj. Mezi Penguins a Flyers je dlouholetá rivalita, která vyprodukovala hodně zlé krve a to i doslova. Capitals a Penguins měli zase pár pořádných sérií play-off během „Crosby – Ovečkin éry“.

Co byste doporučil navštívit našim čtenářům v Pittsburghu?

Rozhodně by se měli svést lanovkou na Mount Washington. Čtvrť Strip District je pak úžasné místo, kde se najíst. A taky máme úžasná muzea.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -