- Reklama -

Eichel, Giroux a další – o kterých jménech se spekuluje v souvislosti s trejdy?

- Reklama -

NHL v současnosti žije vyřazovacími boji. Zbylé kluby, které se nedostaly do play-off nebo utrpěly rychlé porážky v prvním kole, už přemýšlí o krocích, jak vylepšit svoji pozici v příští sezoně. Která jména jsou nyní v zákulisí nejkvalitnější hokejové ligy světa nejvíce slyšet?

Edmonton vypadl v prvním kole s Winnipegem ostudně už po čtyřech zápasech. Není divu, že vedení mužstva seskládaného okolo dvou novodobých superhvězd Connora McDavida a Leona Draisaitla horečně hledá viníka tohoto propadáku. A podle některých spekulací jej už našli v osobě finského gólmana Mikky Koskinena.

Dvaatřicetiletý brankář bude podle informací respektovaného insidera Elliota Friedmana vyplacen ze zbývajícího roku svého kontraktu na 4,5 milionu dolarů ročně. Někdejší gólman Petrohradu do zápasů play-off ani nezasáhl, v základní části stihl 26 utkání s nepříliš lichotivými statistikami (3,17 branek na zápas a 89,9 % úspěšnost zákroků). GM Oilers Ken Holland jej nejprve pokusí nabídnout na trhu, ale i kdyby nabídl, že si ponechají 50 % Finova kontraktu, nebude vůbec jednoduché najít kupce se zajímavou protihodnotou.

 

- Reklama -

Dalším týmem, který si prošel zklamáním z brzkého vyřazení ze Stanley Cupu, je St. Louis Blues. A vedení Bluemanů se nejspíše bude snažit pořádně rozvířit stojaté vody přestupového trhu. Mezi jmény uvažovaných posil se v St. Louis měl objevit kapitán Buffala Jack Eichel. Rozčarovaný z výkonů svého mužstva Eichel už dříve dával svoji frustraci veřejně najevo. Americká superstar však rozhodně nepřevlékne dres lacino.

St. Louis si bude muset připravit alespoň dvě první volby v draftu a několik prověřených stálic hráčského kádru. Změnit dres by mohli Robert Thomas, Vince Dunn nebo Oskar Sundqvist. Blues se tak měli zařadit po bok Ducks, Rangers, Kings, Flames a Wild, kteří údajně všichni rovněž připravují nabídku za amerického útočníka.

 

V Anaheimu se už pár let pracuje na přestavbě kádru. Zmizela už většina hvězd, které táhly Kačery v předchozí dekádě. Mezi posledními, které se v kádru stále drží, je kapitán Ryan Getzlaf. Šestatřicetiletý forvard se pomalu blíží ke konci své profesionální kariéry a v současnosti s vedením svého klubu jedná o nejbližší budoucnosti.

Kapitánovi Ducks po této sezoně vypršel kontrakt na 8,2 milionů dolarů ročně. Po ročníku, ve kterém získal pouhých 17 bodů ve 48 utkáních, si nevytvořil ideální pozici pro další jednání. Přesto se neočekává, že by hřmotný útočník hledal své štěstí mimo Kalifornii. Končící Getzlafův kontrakt alespoň poskytne generálnímu manažerovi Ducks Bobu Murrayemu větší manévrovací prostor pod platovým stropem.

 

Náš přehled končíme dalším kapitánem, kolem něhož je v poslední době rušno. Ottawa Senators prý mlsně krouží okolo kapitána Philadelphie Flyers Claudea Girouxe. Cílem je získat třiatřicetiletého veterána nejpozději příští léto, kdy se stane volným agentem.

Giroux pochází z oblasti blízko kanadského hlavního města a působení u Senátorů by tak mohlo být jedno z mála, které by ho přesvědčilo na sklonku kariéry změnit dres. Jinak je podle všeho u Letců spokojený. A pokud se jednání o novém kontraktu s Girouxem budou táhnout, dá se očekávat, že se Flyers budou poohlížet po zájemcích o služby kanadského veterána.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -