- Reklama -

Hokej si občas zahraje, návrat do NHL v jakékoli roli ale Gretzky nechystá

- Reklama -

Wayne Gretzky nemá žádné konkrétní plány ohledně návratu do National Hockey League. Slavná devětadevadesátka se zúčastnila pravidelného golfového turnaje Joe Carter Golf Classic a samozřejmě zde neunikla zájmu novinářů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Není to něco, o čem bych teď přemýšlel,“ řekl Gretzky k možnosti pracovat v jakékoli roli v jakémkoli klubu NHL. „Časem? Kdo ví, život přináší změny…“ nechal tuto možnost otevřenou nejslavnější kanadský hokejista v historii.
Gretzky naposledy pracoval v NHL jako trenér Phoenixu Coyotes. Coby hlavní trenér zde odkoučoval čtyři sezóny (2005-09) s bilancí 143 výher, 161 porážek a 24 proher v prodloužení. Do play off se s Kojoty nepodíval ani jednou. Klub opustil v roce 2009 uprostřed bankrotu a od té doby své jméno s nejslavnější hokejovou ligou žádným způsobem nespojil.
V posledních letech se šuškalo o jeho možném propojení s Toronto Maple Leafs. Gretzky dokonce potvrdil, že jednal s klubem o možnosti ujmout se nějaké role v managamentu. Z mediálně zajímavého angažmá však nakonec sešlo.

Hokej stárnoucího muže bavit nepřestal, věnuje se mu už ale jen rekreačně. „Pořád hraju, pořád to mám rád,“ vyznal se populární „Gretz“. „Hrávám různé turnaje, a jak sundám výstroj, ráno se na ni znovu těším. Hokej je skvělá hra a já bych bez něj nebyl tam, kde jsem.“
„Jestli bych rád hrál znovu? Jistě, ale ne nějakým egoistickým způsobem. Rád bych si sám sebe pamatoval jako hokejistu ve třiceti letech, ne v pětapadesáti,“ dodal s úsměvem Gretzky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -