- Reklama -

Gaudreau s Elliottem dovedli Flames k osmé výhře v řadě

- Reklama -

Oba zažili dosti nepovedený start do sezóny. To už je ale zapomenuto. Včera byli Johnny Gaudreau a Brian Elliott hlavními strůjci přesvědčivého vítězství Flames nad Montrealem v poměru 5:0. Pro Calgary to byla již osmá výhra v řadě.
„Johnny Hockey“ vstřelil gól a přidal tři asistence, Elliott předvedl čtyřiadvacet bezchybných zákroků a zaznamenal první shutout v dresu Flames, celkem pětatřicátý v kariéře. Po první dvacetiminutovce byl stav utkání 1:0 pro domácí Plameny, v prostřední části pak začal úřadovat Gaudreau, který asistoval u všech tří branek v této třetině. Parádní představení završil gólem na 5:0 necelé čtyři minuty před koncem, kterým uzavřel skóre.


Kouč Glen Gulutzan si pochopitelně výkon svých svěřenců pochvaloval a byl rád za premiérové čisté konto Briana Elliotta, k němuž mu pomohl zodpovědný výkon celého týmu. „Nikdo na střídačce neřekl ani slovo, ale každý věděl, pro co hrajeme,“ říkal o přístupu hráčů ve třetí třetině, kdy jeho tým dohrával jen se čtyřmi obránci (Giordano, Brodie, Bartkowski, Engelland), přesto uhájil pro Elliotta nulu.
„Byli jsme výborní na puku a moc jsme jim toho nedovolili. Bylo to jedno z našich nejlepších utkání v sezóně,“ konstatoval spokojeně Mark Giordano. „Hráli jsme skvěle ve všech zónách, v útočné třetině i v obranném pásmu. Dali jsme pár pěkných gólů a odmakali jsme celých šedesát minut,“ shrnul vydařený zápas Johnny Gaudreau.
Brian Elliott si aktuálně užívá nejlepší formu v sezóně, z posledních třinácti zápasů jich vyhrál jedenáct a bez bodu odcházel z ledu pouze jednou. Během tohoto období vyšponoval úspěšnost zásahů přes 93 procent. „Je to zábava, prožívat takovouhle jízdu se spoluhráči zrovna v tomto období sezóny. Z osobního hlediska se jen snažím chytat dobře a cítit se dobře. Když chlapi před vámi hrají tak, jak hrají, a vy něco chytnete, oni už se postarají o zbytek,“ pochvaluje si Elliott současnou fazónu celého týmu.
Gaudreau během osmizápasové vítězné série zaznamenal 13 bodů za tři branky a deset asistencí. Skvěle si sedl s novým parťákem v útoku Michealem Ferlandem, kterého kouč přeřadil do útoku s Gaudreauem a Monahanem v prvním zápase aktuální vítězné šňůry. Ferland se proti Montrealu trefil už pošesté od chvíle, co dostal nové spoluhráče.
„Skvěle k nám zapadl. Musíme si tuhle chemii udržet a pokračovat,“ prohlásil Gaudreau. Třetí do party, Sean Monahan, nasbíral v posledních osmi duelech devět bodů. „Hrajeme jako tým a zrovna teď se nám daří. Když chodíte na stadion a je tu taková zábava, chcete v tom pokračovat,“ řekl Monahan.
Zvítězit osmkrát za sebou se Calgary povedlo teprve počtvrté v historii klubu, naposledy se z takto dlouhé série výher fanoušci Plamenů radovali v listopadu 2005. Klubový rekord z roku 1978 má hodnotu deseti vítězných zápasů za sebou, tehdy klub ještě sídlil v Atlantě.


Dojem tak trochu kazí jen zranění dvou obránců, Dougieho Hamiltona a Michaela Stonea. Oba odstoupili v průběhu zápasu a už se na led nevrátili. Jejich stav bude dále posuzován, podle prvních zpráv utrpěl Hamilton zranění v dolní části těla, zatímco Stone má problém v horní části těla. „Uvidíme ráno, ale v takovém případě si vždy děláte starosti,“ přiznal Gulutzan.
Vítězná šňůra dodala celému týmu sebevědomí a přiblížila ho k play-off, ale v Calgary si moc dobře uvědomují, že zatím ničeho nedosáhli. „Takový úspěch vás vždycky navnadí, ale my se na to nesoustředíme. Vím, že to bude znít jako klišé, ale my to bereme zápas od zápasu,“ vysvětluje Brian Elliott. „Nesmíme se tím nechat ukolébat a příliš na to myslet. Musíme se dívat dopředu,“ nabádá spoluhráče s tím, že Plameny zatím nemají nic jistého.
V sobotu se Flames ve Winnipegu pokusí přidat devátou výhru, která by znamenala další dva důležité body v boji o play-off. A klubový rekord by byl nadosah.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -