- Reklama -

Abdelkader prodloužil v Detroitu o sedm roků

- Reklama -

Od mládí fandil Justin Abdelkader Detroitu, jako rodák z nedalekého Muskegonu snad ani nemohl jinak. V osmnácti letech ho Rudá křídla draftovala ve druhém kole, na jaře 2008 mu dala poprvé šanci v NHL. Od té doby za ně odehrál 413 utkání. A pokud dotáhne do konce i dnes podepsanou novou smlouvu, vydrží v klubu až do roku 2023, tedy do svých šestatřiceti let.
„Jsem opravdu unešen. Vrátilo mě to zpátky do dne, kdy jsem poprvé oblékl dres Red Wings. Vzpomínám si, jak jsem byl nadšený, když jsem za ně odehrál první zápas,“ rozplývá se americký útočník nad smlouvou s průměrným ročním příjmem 4,25 miliónu dolarů.
„Když jsem teď prodloužil smlouvu, díky níž – doufám – zakončím svoji kariéru v Detroitu, splnil se mi sen. Pro kluka, který vyrůstal v Michiganu a byl fanouškem Wings, je to něco výjimečného,“ dodává.
Sedmiletý kontrakt pro hokejistu, který v NHL nikdy nepokořil hranici padesáti bodů? Generální manažer Ken Holland se domnívá, že svůj krok dokáže obhájit.
„Museli jsme ho podepsat. Je mu osmadvacet a kdyby šel na trh, určitě by se našel tým, který by ho chtěl. Je těžké najít urostlého hráče, který umí vstřelit dvacet gólů,“ říká detroitský šéf.
Abdelkader v minulé sezóně skóroval 23krát, čímž víc jak dvojnásobně překonal své dosavadní osobní maximum. Také 44 bodů bylo novým soukromým rekordem. Letos, kdy nastupuje po boku Henrika Zetterberga a nováčka Dylana Larkina, má po patnácti zápasech na kontě jen sedm bodů.
„Potřebujeme nějaké velké hráče, a když jsou navíc schopni nabírat dvacet branek a čtyřicet bodů…“ zopakuje Holland. „Jednou z věcí, o které se posledních pět let v organizaci bavíme, jsou rozměry našich kluků. Justin je velký a když jsme o něho přišli před loňskou sérií s Tampou kvůli zlomenému prstu, byla to velká ztráta.“
„Určitě to není přesně taková smlouva, jakou by si přál Abby nebo jakou bych si přál já, ale tak už to chodí. Vždycky musíte najít řešení, s nímž hráč i klub dokáže žít,“ uzavírá Ken Holland.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -