- Reklama -

Bez plivání a rvaček. Bude takto vypadat NHL v dobách koronaviru?

- Reklama -

Novinář Ryan Rishaug ze stanice TSN probíral s nejmenovaným lékařským expertem na infekce, za jakých podmínek by se mohla aktuální sezóna NHL obnovit. A odborníkova doporučení jsou více než zajímavá.
Jak by mohl vypadat hokej v dobách pandemie?

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Lékař by zakázal rvačky či strkanice po odpískání a skončilo by také plivání na led. Tím to však nekončí. Na buly by se musely dodržovat jasně dané odstupy a trenéři by na střídačce nosili ochranné štíty.
Sociální distancování by se tak přeneslo i na ledová kluziště.

Pět otázek k obnovení sezóny NHL

Rishaug poznamenává, že některá doporučení jako zákaz potyček či plivání mohou být těžko uplatnitelná v praxi. A jakákoliv takováto změna by musela být schválena hráčskou asociací NHLPA.
„Měli bychom zvážit cokoliv, co experti a poradci doporučí,“ řekl žurnalistovi zástupce komisionáře Bill Daly. „Ale vzhledem k povaze našeho sportu si nemyslím, že dramatické změny budou zapotřebí.“
Na Rishaugův příspěvek zareagovali i další zámořští novináři, kteří podotkli, že se jedná o názor lékaře nikterak spojeného s ligou.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -